Kan Spaghetti maken uw maag mijngashoudende?

September 25

Kan Spaghetti maken uw maag mijngashoudende?

Niemand vindt het leuk met gas, omdat het leiden verlegenheid en ongemak tot kan. Hoewel kunt u geen spaghetti overwegen te zijn van een gas-vormende voeding, bepaalde ingrediënten en spijsvertering voorwaarden kunnen leiden tot overtollige gas. Niet alle spaghetti gerechten worden gemaakt hetzelfde of bevatten dezelfde ingrediënten, die leiden problemen tot kunnen bij het identificeren van welke ingrediënten er de oorzaak van de vorming van gas. Gas is een normaal onderdeel van menselijke spijsvertering, en het gemiddelde Amerikaanse passeert gas ongeveer 14 keer per dag, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse.

Zeer Gas-vormende voedingsmiddelen

Spaghetti wordt meestal geserveerd met pasta saus, dat kan zeer gas-vormende ingrediënten bevatten. Uien en knoflook zijn twee gemeenschappelijke voedsel dat leiden spijsvertering problemen en overmatig gas tot kunnen. Als uw spijsvertering moeite het verteren van bepaalde voedingsmiddelen heeft, interageert het onverteerd gedeelte van het voedsel met darmbacteriën en release dampen, volgens MayoClinic.com. Het lichaam verdrijft de meeste van deze dampen door passeren van gas of oprispingen. Elke gas dat in het spijsverteringskanaal blijft kan leiden tot pijn en opgeblazen gevoel.

Vezelrijk Pasta

Sommige spaghetti is gemaakt met volkoren of vezelrijk meel. Als je spaghetti die veel voedingsvezels eet bevat, kunt u extra gas ontwikkelen. Vezelrijk voedsel worden beschouwd als gas vormen, en plotseling het verhogen van de hoeveelheid vezels in je darmen kan leiden tot diarree, opgeblazen gevoel en gas. De gemiddelde Amerikaan moet ongeveer 20 tot 35 gram vezels per dag consumeren. MedlinePlus stelt dat de meeste van deze symptomen verdwijnen na het nuttigen van dezelfde hoeveelheid vezels voor één tot drie opeenvolgende dagen.

Voedselintolerantie

Een van de meest voorkomende symptomen van voedselintolerantie is gas. Voedselintolerantie optreden wanneer uw spijsvertering niet in staat is te breken van bepaalde gedeelten van voedsel dat de meeste mensen geen problemen met verteren hebben. Gemeenschappelijke voedselintolerantie dat kunnen worden aangewakkerd door spaghetti bevatten glutenintolerantie en lactose-intolerantie. Gluten is een eiwit gevonden in haver, tarwe, gerst en rogge. Als je gevoelig zijn voor gluten, kan ernstige schade aan de voering van het spijsverteringsstelsel veroorzaken door het eten van dit eiwit. Lactose is een suiker gevonden in melkproducten die gewoonlijk veroorzaakt gas in mensen die niet kunnen de suiker verteren.

Overweging

Spaghetti via uw lippen zuigen verhoogt uw wijzigingen van slikken lucht. Slikken van lucht is een veelvoorkomende oorzaak van een mijngashoudende maag. Je lichaam kan ontdoen van een aantal het slikte lucht door oprispingen, maar eventuele lucht die nog steeds wordt gevangen in het spijsverteringskanaal. Vermijd etend spaghetti bent u angstig of in een haast.


gerelateerde artikelen