Gevolgen van een massale beroerte

May 26

Gevolgen van een massale beroerte

Een beroerte is de vermindering van de bloedtoevoer naar een bepaald deel van de hersenen veroorzaakt door een geblokkeerde bloedvat of een bloedende bloedvat in de hersenen. Omdat de hersenen is sterk afhankelijk van zuurstof en voedingsstoffen in het bloed goed kan functioneren, kan permanente schade veroorzaken in een afname van de stroom. Hoewel beide types van een beroerte kunnen zijn enorme, Medline Plus, van de National Institutes of Health, bepaalt dat beroerte-patiënten die een geblokkeerde bloedvat had minder effecten dat degenen die hebben bloeden in de hersenen. Een nieuwe lijn slachtoffer moet rekening houden met de mogelijke gevolgen die hij na een massale beroerte kan optreden.

Verlamming

Medline Plus stelt dat een effect van een enorme lijn verlamming of zwakte in één of meerdere delen van het lichaam opgenomen. Dit komt doordat een beroerte kan schade aan het deel van de hersenen dat de controles beweging. Bovendien, als de lijn aan de linkerkant van de hersenen is, zal de patiënt rechterpagina zwakte en vice versa hebben. Verlamming kan leiden tot ernstige tekorten in het dagelijks functioneren, stelt Medline Plus. Revalidatie biedt de beste kans om te winnen van kracht na een beroerte.

Spasticiteit

Spier spasticiteit is de onvrijwillige Contractuur van spieren. Dit komt doordat er schade aan de hersenen of ruggenmerg oorzaken contracturen. Aan een patiënt kan spasticiteit beweging maken moeilijk en pijnlijk. Fysiotherapie en medicatie kunnen helpen verlichten van de spastische spieren.

Moeilijkheid spreken

De Mayo Clinic stelt dat een beroerte patiënt kan ondervinden spreken na een massale beroerte. Dit komt doordat een beroerte kan de TalenCentra van de hersenen beschadigen en invloed hebben op de spieren die bij het praten betrokken zijn. Een patiënt kan problemen in zowel bouw goede zinnen en gedachten, naast de moeilijkheden bij de coördinatie van de bewegingen van de tong of lip hebben. Logopedie is het meest effectief voor het verbeteren van de toespraak in een lijn-patiënt.

Moeilijk eten

Een beroerte patiënt wellicht moeilijk kauwen en slikken van voedsel, stelt de Mayo Clinic. Dit gebeurt omdat de zenuwen die betrokken zijn bij het kauwen en slikken kunnen worden beschadigd door een enorme slag. Dit effect kunnen ernstig zijn, omdat een patiënt die niet kan voedsel goed kauwen ten onrechte inhaleren kan de voedingsmiddelen, die leiden verstikking tot kan of longontsteking. In dit geval kan een arts een speciale vultrechter bestellen totdat de patiënt op zijn eigen slikken kan. Bovendien, kan spraaktherapeuten helpen de patiënt oefening spieren die betrokken zijn bij het kauwen en slikken.


gerelateerde artikelen