Post-hersenschudding syndroom symptomen

February 20

Post-hersenschudding syndroom symptomen

Als u een blessure op uw schedel die mild schadelijk is voor uw hersenweefsel ondersteunen, kunt u een hersenschudding ontwikkelen. Onmiddellijke symptomen van een hersenschudding zijn verwarring, geheugenverlies, misselijkheid, braken, hoofdpijn of duizeligheid. Post-hersenschudding syndroom (PCS) is een aandoening waarbij de symptomen van een hersenschudding voor weken, maanden of jaren aanhouden. Het is belangrijk dat u de symptomen van PC's te met uw arts bespreken als u een hersenschudding hebben meegemaakt.

Hoofdpijn

Een blessure op de schedel kan hoofdpijn symptomen te ontwikkelen bij sommige mensen veroorzaken. Hoofdpijn pijn kan variëren in ernst van mild tot ernstig. Als u hebt PC's, kunt u terugkerende of constante hoofdpijn pijn die migraine, clusterhoofdpijn of spanning-type hoofdpijn symptomen bootst, ervaren artsen in de Mayo Clinic wordt uitgelegd. Symptomen van de hoofdpijn kunnen ook vergezeld gaan van gevoeligheid voor licht en geluid, duizeligheid, duizeligheid of vertigo.

Slaap problemen

Als u de ontwikkeling van PC's, kunt u frequent slapen problemen optreden. U vindt het moeilijk om in slaap vallen of blijven slapen gedurende de nacht (slapeloosheid). Verhoogde overdag vermoeidheid als gevolg van PC's kan ook optreden, die aanzienlijk kunnen interfereren met uw vermogen om uw normale dagelijkse taken te voltooien.

Stemming wijzigingen

Belangrijke stemming wijzigingen zijn frequente onder mensen die de ontwikkeling van PC's. Stemming of gedrag-gerelateerde symptomen van PC's kunnen opnemen, angst, prikkelbaarheid of depressie. U kan voelen vaak verward of hebben moeite zich te concentreren als gevolg van PC's. Bepaalde mensen kunnen ervaren veranderingen van de persoonlijkheid of verminderde seksuele libido als gevolg van deze aandoening.

Slechthorendheid

Na het ondersteunen van een verwonding aan uw schedel, kunt u gehoor-gerelateerde problemen als gevolg van PC's ontwikkelen. Symptomen van gehoorproblemen kunnen zijn een beltoon of zoemende sensaties binnen de oren (tinnitus) of verlies van het gehoor. Bijzondere waardevermindering gehoord kan zijn van tijdelijke aard maar kan aanhouden gedurende meer dan een jaar bij bepaalde mensen met PC's.

Sensorische veranderingen

Als u PC's ontwikkelt, kunt u de symptomen die corresponderen met sensorische verlies ervaren. Het medische centrum van New York Langone legt uit dat dergelijke symptomen zijn wazig of dubbel zicht, onduidelijke spraak of een verlaging van uw vermogen om te proeven of ruiken normaal.

Maagklachten

U kunt het ontwikkelen van maag-gerelateerde symptomen die gepaard gaan met PC's na ontvangst van een klap op de schedel. Dergelijke symptomen zijn misselijkheid, braken of verminderde eetlust. Als deze symptomen aanhouden, kunt u ook gewichtsverlies ervaren als een symptoom van PC's.

Verminderde coördinatie

Een hersenletsel die tot PC's leidt kan leiden tot coördinatieproblemen bij bepaalde mensen. Je ziet dat je unstable voelt wanneer u probeert om te lopen, of u vindt dat u reis of vaker dan normaal struikelen.

Geheugenproblemen

Geheugenproblemen kunnen optreden als u de ontwikkeling van PC's. Vindt u dat u meer vergeetachtig dan gewoonlijk of dat u vaak vaak misplaatsen items, zoals uw huis of auto sleutels gebruikte. Het kan langer duren voordat u taken uit te voeren waarvoor u voor het verwerken van diverse informatie, zoals uw checkbook in evenwicht brengen of de krant lezen.


gerelateerde artikelen