Bier & zure terugvloeiing

November 18

Bier & zure terugvloeiing

Volgens de American Gastoenterologische Association is een occasionele aanval van indigestie of maagzuur van zure terugvloeiing gebruikelijk onder Amerikaanse volwassenen en zelden een reden tot bezorgdheid. Intensief of regelmatig zure reflux, met inbegrip van chronische aandoeningen zoals gastroesophageal terugvloeiingsziekte of GERD, kan echter ernstiger. Hoewel vaak behandelingen zoals chirurgie, over-the-counter-medicijnen en geneesmiddelen op recept verlichten kunnen, kunnen eenvoudige voeding en de levensstijl samenhangende factoren, met inbegrip van de bierconsumptie, ook hebben een sterke invloed op zure terugvloeiing.

Zure terugvloeiing Basics

Volgens Michael Picco, M.D., een gastro-enteroloog met de Mayo Clinic, zure reflux treedt op wanneer maagzuur omhoog in de slokdarm stroomt, vaak veroorzaakt door maagzuur of een zure smaak in de mond. De Amerikaanse vereniging van de Gastoenterologische verklaart dat reflux in het algemeen wordt veroorzaakt door een zwak of defecte onderste oesofageale sluitspier of LES. De LES is een spier tussen de slokdarm en de maag, die normaal wordt geopend laat voedsel pass naar beneden en gesloten om te voorkomen dat zuur reizen omhoog.

Dieet factoren

Dieet heeft een sterke invloed op de frequentie en ernst van zure terugvloeiing. De Amerikaanse vereniging van de Gastoenterologische vindt u tal van voedingsmiddelen en dranken met de potentie om een negatief effect hebben op de LES of de slokdarm, met inbegrip van chocolade, koffie, citrus, pepermunt, ketchup en mosterd. Alcohol en koolzuurhoudende dranken zijn ook op de lijst, het maken van bier een dubbel gevaarlijk drankje.

Bier van Impact

De maagzuren opvangtehuis legt uit dat bier en andere alcoholische dranken aan zure terugvloeiing op verschillende manieren bijdragen. Eerst, kunnen ze de maag te produceren meer zuur, waardoor meer mogelijkheden voor het zuur te lekken terug in de slokdarm veroorzaken. Dit geldt met name omdat alcohol meestal zowel de LES ontspannen en maken het meer reactieve aan maagzuur, verhogen van de kansen van abnormale functie.

Drinken van richtsnoeren

Hoewel het vermijden van bier helemaal de eenvoudigste en veiligste optie wellicht, raadt het Zuurbranden Relief Center niet aan deze benadering van zure terugvloeiing. Het centrum stelt in plaats daarvan, dat mannen hun inname tot drie flessen bier binnen een bepaalde periode van 24 uur per dag beperken terwijl vrouwen niet meer dan twee consumeren. Bovendien moeten mensen bezorgd over zure terugvloeiing consumeren van alcohol drie of minder maal per week. Degenen die ervoor kiezen om te drinken meer, of meer vaak, overwegen ook alcoholvrije bieren, die leiden minder zure terugvloeiing tot kunnen.

Extra aanbevelingen

Naast controleren hoeveel en hoe vaak je drinkt, kunnen de manier waarop u verbruikt bier van belang. AcidRefluxExplained.com stelt het vermijden van bier en andere dranken bij de maaltijden, consumeren dranken die eerder lauw dan ijskoud en proberen niet te snel na het drinken of het eten gaan liggen. De site raadt ook gezien een low-carb dieet, verhoging van de vezel inname en voorkoming van overmatige vetten en eiwitten.

Voorzorgsmaatregelen

Overlegt alvorens eventuele belangrijke dieetwensen of veranderingen in levensstijl, met een vertrouwde arts of andere medische professionele bekend met de geschiedenis van uw gezondheid. Ook, als de zure terugvloeiing ernstige of blijvende is, zoeken op de hoogte, persoonlijke medische begeleiding om te verkennen mogelijkheden voor behandeling zo spoedig mogelijk.


gerelateerde artikelen