Wat zijn enkele interessante feiten over een beroerte?

July 9

Wat zijn enkele interessante feiten over een beroerte?

Een lijn, of "aanval van de hersenen," treedt op wanneer bloedvaten in de hersenen krijgen verstopt of barsten. Lijnen kunnen gebeuren voor iedereen, op elke leeftijd. Tijdens een stroke, hersencellen zijn beschadigd en kunnen sterven, tijdelijke of permanente invaliditeit veroorzaakt. Het is belangrijk om te erkennen van de ernst van de lijnen, evenals hun symptomen.

Beroerte statistieken

Volgens de Centers for Disease Control, lijnen zijn de derde toonaangevende doodsoorzaak en doden van iemand in de Verenigde Staten elke drie of vier minuten. In 2006, 137.000 mensen gestorven aan een beroerte. Meer dan de helft van de beroerte sterfgevallen voorkomen bij vrouwen. Degenen die Hispanic of zwart zijn meer kans om te sterven aan een beroerte dan degenen die wit zijn en meer sterfgevallen voorkomen in het zuidoosten van Staten dan in andere landen.

Effecten variëren

St. John's ziekenhuis in Springfield, Illinois, stelt dat de gevolgen van een beroerte zijn afhankelijk van waar in de hersenen de lijn zich heeft voorgedaan. Aangezien de rechterkant van de hersenen de linkerkant van het lichaam controleert, en vice versa, een lijn aan de ene kant van de hersenen leiden gevoelloosheid en verlamming aan de andere kant van het lichaam tot kan. Lijnen op de rechterkant van de hersenen zijn waarschijnlijker visie om problemen te veroorzaken, terwijl die aan de linkerkant zijn meer kans om spraak- en taal problemen te veroorzaken. Lijnen overal in de hersenen kan geheugen verlies, verlies van emotionele controle, veranderingen in gedrag, depressie of dood.

Preventie

U mei zitten kundig voor een beroerte voorkomen door het veranderen van uw levensstijl te verminderen uw risicofactoren, waaronder obesitas, inactiviteit, hoge bloeddruk, roken, hoge cholesterol en diabetes. Afvallen, uitoefenen, stoppen met roken en de controle van uw bloeddruk, cholesterol en diabetes kunnen voorkomen dat een beroerte.

SNEL

FAST is een acroniem die u kan helpen herinneren de tekenen van een beroerte en wat te doen. "F" staat voor gezicht. Is je gezicht hangend aan de ene kant als je glimlach? "A" staat voor de armen. Hef beide armen en merken als één arm valt. "S" staat voor spraak. Is uw toespraak onduidelijke? "T" staat voor de tijd. De CDC stelt dat patiënten die naar de spoedafdeling binnen drie uur na het ervaren symptomen meer kans zijn op een gezond resultaat dan degenen die vertraging. Als u denkt dat u of iemand die je met bent een beroerte heeft, bel dan onmiddellijk 911.


gerelateerde artikelen