Oude Shaolin fysieke trainingsoefeningen

March 27

Oude Shaolin fysieke trainingsoefeningen

Shaolin kung fu heeft altijd al bekend voor het bevorderen van buitengewone vaardigheden en capaciteiten door middel van haar straffen traditionele oefeningen. Deze oefeningen zijn beduidend anders dan moderne atletische training, en de meeste vechtsporten buiten de Shaolin traditie hebben niets in hun systemen zoals de Shaolin oefeningen.

Houding opleiding

Houding-opleiding is een eeuwenoude traditie van Shaolin kung fu, hoewel moderne martial kunstenaars vaak de doeltreffendheid ervan vraag of beweren dat het alleen werd gebruikt om te testen het geduld en toewijding van potentiële studenten. Shaolin houding opleiding is een test van uithoudingsvermogen en fysieke conditie. Het vereist de student te staan voor een langere tijd in een houding van de traditionele kung fu zoals "ma bu," of te krijgen in de houding en van herhaaldelijk of wijzigen van een traditionele houding naar de andere. De meeste studenten vinden houding opleiding zeer uitdagend.

Airconditioning

De monniken in de Shaolin Tempel in China moeten lopen op en neer de oude stenen trappen van de tempel op handen en voeten elke ochtend. Dit is slechts één van de vele traditionele sterkte en conditioning oefeningen. De monniken zijn ook verwacht te doen vertrouwder oefeningen zoals situps en knokkel pushups. Bovendien, zij besteden enkele uren van elke dag oefenen de oude sets of boren van sequenties van Shaolin kung fu. Hoewel deze sets de gevechten technieken van de Shaolin kunsten bevatten, zij dragen ook bij aan de uitstekende fysieke conditie van de monniken.

Boom knuffelen

Shaolin monniken beginnen vaak opleiding als jonge kinderen kan, en het Shaolin opleiding regime hard op hen. Een van de traditionele methoden van krachttraining is boom knuffelen. Elke jonge leerling is toegewezen aan een plantgoed knuffel en proberen te rippen uit de grond. Elke dag de plantgoed krijgt groter en groter totdat het verandert in een boom, en het kind wordt sterker en sterker uit zijn pogingen om het ontwortelen.

Uitrekken

Flexibiliteit is uiterst belangrijk in de Shaolin kung fu, omdat veel van de geavanceerde kung fu ingesteld kan niet worden uitgevoerd zonder het. Vanaf het begin van de opleiding bouwt de Shaolin systeem flexibiliteit door middel van rekoefeningen, waarvan vele extreem en zelfs gevaarlijk naar westerse maatstaven lijkt. Studenten worden gedwongen tot diepe standpunten die soms erg pijnlijk, en de instructeur maakt gebruik van zijn lichaamsgewicht te duwen de student nog verder in de splitsing of rekken. Deze oefeningen worden vaak beschreven als zijnde moeizame door voormalige studenten van de Shaolin, maar ze zijn het fundament van de ongewone vaardigheden weergegeven door de monniken van Shaolin.


gerelateerde artikelen