Wat zijn de oorzaken van tiener geweld?

September 6

Wat zijn de oorzaken van tiener geweld?

Overzicht

De Centers for Disease Control (CDC) verslag die jonge exemplaren account voor 16 procent van alle gewelddadige misdaden waaronder moord, gewelddadige verkrachting en zware mishandeling. Er zijn vele theorieën over wat zijn de oorzaken tiener geweld nog geen definitieve antwoorden. Sommige van de factoren die bijdragen tot tiener geweld omvatten milieu leren, onderliggende psychische omstandigheden en geweld thuis. Weliswaar is er niet één oorzaak voor tiener geweld, worden de risico's verhoogd wanneer er geen ouderlijk toezicht of wanneer een tiener heeft een gemakkelijke toegang tot wapens.

Misbruik in het huis

De CDC geeft aan dat de familie en binnenlandse risicofactoren tot tiener geweld bijdragen kan. Wanneer een kind getuigen huiselijk geweld, verhoogt dit het risico van het kind leren gewelddadig gedrag en agressie in relaties weer te geven. Hoewel huiselijk geweld niet een tiener veroorzaken kan te worden gewelddadige, blijkt voorzien door het National Center kinderen blootgesteld aan geweld--gevonden op «««www.NCCEV.org--dat kinderen blootgesteld aan geweld in huis bijzondere waardeverminderingen in emotionele en cognitieve ontwikkeling hebben en een hoger risico voor gewelddadiger zelf.

Sociale en Media leren

Agressieve media, zoals TV-shows, nieuwe, en video games hebben een invloed op tiener leren. De invloed van gewelddadige media kan leiden tot tiener geweld omdat de tiener mei niet zitten kundig voor zeggen het verschil tussen realiteit en fantasie. Volgens een onderzoek uit 2004, Kevin Haninger, M. olv Seamus Ryan en Kimberly M. Thompson, gepubliceerd door Medscape algemene geneeskunde en getiteld "geweld in tiener Rated Video Games", het ontbreken van de realistische weergave van de gevolgen van geweld in videogames vaak misleidt tieners in leren dat agressieve gedrag aanvaardbaar zijn. Bovendien is dit onderzoek werd geconcludeerd dat enkele van de video-games voorwaarde stimulansen voor tiener spelers te plegen gesimuleerd gewelddadige handelingen, welke verdere agressie van de beloning in plaats van de opvoeding van tieners over de gevolgen van gewelddadig gedrag. Zonder ouderlijke onderwijs om te onderscheiden van de werkelijkheid van fantasie voor tieners, heeft sociale en modellering van de media een risicovolle invloed op potentiële agressief gedrag.

Onderliggende geestelijke gezondheid

De American Academy of kinder- en Jeugdpsychiatrie geeft aan dat agressief gedrag, verzet en vijandigheid naar autoriteit ten grondslag liggen aan een stoornis in de jeugd genaamd oppositional defiant disorder (ODD). Er zijn specifieke symptomen die gepaard gaan met ODD, en de klachten langer dan zes maanden voor de juiste diagnose moeten aanhouden. Handelingen van geweld of agressie kan waarschijnlijk worden weergegeven door een tiener met onderliggende psychische problemen. Vroegtijdige opsporing kan leiden tot verminderde geweld en bieden van Pro-sociaal gedrag vaardigheid gebouw. ODD is gediagnosticeerd door een gekwalificeerde geestelijke gezondheid provider.


gerelateerde artikelen