Waarom draait mijn gezicht helder rood wanneer ik de oefening?

September 15

Waarom draait mijn gezicht helder rood wanneer ik de oefening?

Na een goede training kijk veel atleten in de spiegel om te zien dat hun gezicht helderrood is. Een oefening geïnduceerde rode gezicht, Sabyasachi Sircar in de "Beginselen van medische fysiologie," schrijft is meestal normaal. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat sommige atleten meer vatbaar voor zichtbare, oefening geïnduceerde rode gezichten als gevolg van genetische-, gedrags- en milieu-omstandigheden zijn.

Rode gezicht definitie

In de "Beginselen van medische fysiologie," legt Sircar uit dat een oefening geïnduceerde rood gezicht optreedt als gevolg van de dilatatie van de kleine haarvaten en bloedvaten, die liggen net onder het oppervlak van uw huid. Zoals de haarvaten zwellen, zij pers naar het huidoppervlak en zichtbaar. Deze dilatatie functioneert om intern gemaakte warmte, een bijproduct van de oefening, via de bloedstroom naar het huidoppervlak, stelt Sircar. Op het huidoppervlak brengt de warmte van het lichaam.

Rode gezichten in goed opgeleide duursporters

Ricardo G. Fritzsche en Edward F. Coyle, in "Cutane bloed stroom tijdens oefening is hoger in Endurance-Trained mensen," studeerde bloedstroom door de huid van getrainde en ongetrainde sporters. De wetenschappers vonden dat tijdens een periode van intense fietsen, getrainde atleten uitgeoefend op een hogere stofwisseling, of gemaakt meer interne lichaamswarmte, dan hun ongetrainde tegenhangers, maar zij de dezelfde lichaamstemperatuur bezaten. Fritzsche en Coyle bepaald dat de getrainde atleten konden release meer warmte van de kern door de verhoogde doorbloeding van huid haarvaten. Dientengevolge, wellicht getrainde atleten een Roder gezicht dan ongetrainde sporters.

Rode gezichten en huidskleur

Als u de huidskleur van een gemiddelde groep mensen, zul je variaties in de huidpigmentatie. Huid pigmentatie, kan wanneer donker genoeg, verhullen een rood gezicht afgeleid van oefening. Dat wil zeggen een donkerhuidige persoon wellicht dezelfde mate van rode gezichtshuid als een persoon met een lichtere huid, maar misschien van zijn huid pigment masker.

Rode gezichten en wintertenen

Volgens «««MayoClinic.com, wordt bloed doorgeschakeld naar de kern van het menselijk lichaam en weg van de huid als het lichaam koude temperaturen ervaart. Dit kan leiden tot een afname van de temperatuur van de huid. Wintertenen, een ontsteking van de huid van de haarvaten, kunnen uitmaken als koude huid te snel warmt. Deze ontsteking kan rood worden het gezicht voor een periode na de opwarming van de Aarde evenement. Als u ooit gegaan voor een run in de winter met koude wangen, dan later besefte dat uw wangen werden gespoeld, kan u hebben gehad van wintertenen. Wintertenen zijn over het algemeen weinig medische zorg, zegt MayoClinic.com.

Andere oorzaken van rood gezicht

Cure onderzoek verklaart zijn er vele andere oorzaken van een rood gezicht die niet gerelateerd zijn aan het oefenen. Een rood gezicht zou een symptoom van stress, sociale angststoornis, rosacea, alcoholisme of bloedsomloop stoornissen, volgens onderzoek van de genezing. Terwijl een oefening geïnduceerde rood gezicht over het algemeen normaal is, ga naar een arts als u denkt dat uw rode gezicht plaatsvindt om een andere reden.


gerelateerde artikelen