Wat zijn de voordelen van elektrische spierstimulatie?

September 19

Wat zijn de voordelen van elektrische spierstimulatie?

Overzicht

Elektrische spierstimulatie is een proces via welke low-level elektrische stromen worden gebruikt voor het stimuleren van spieren, dwingen hen te contracteren. Volgens de Food and Drug Administration, die apparaten die deze functies vervullen regelt, worden deze apparaten vaak illegaal verkocht als snelkoppelingen naar spieropbouw en definitie. De FDA waarschuwt dat six-pack abs en vergelijkbare resultaten onrealistisch zijn, maar de apparaten regelmatig voor therapeutische doeleinden gebruikt worden.

Heropvoeding van de spier

Spier heropvoeding door elektrische spierstimulatie wordt gebruikt in de vroege stadia van fysieke revalidatie na een blessure die ofwel links bepaalde spieren ongebruikt voor een lange periode van tijd, of dat de hersenen heeft beïnvloed. De doelstellingen van deze behandeling zijn om fundamentele Toon en kracht in verzwakte spieren te bouwen en te dwingen de inkrimping van deze spieren in een gecoördineerde patroon te versterken van de cognitieve link tussen de hersenen en de bewegingen. Na de training met elektrische stimulatie, kunnen fysieke rehab patiënten overgaan tot meer inspannende oefeningen spieren terugkeren naar hun optimale kracht.

Spieratrofie

Spieratrofie is een symptoom gekenmerkt door afname van de spier massa. en kan optreden als gevolg van de talrijke medische aandoeningen. Elektrische spierstimulatie kan worden gebruikt om te vertragen of te voorkomen dat de gevolgen van spieratrofie door houden verzwakte spieren actief. Dit gebruik is ook FDA goedgekeurd.

Artrose

Artrose is een pijnlijke en soms invaliderende aandoening wordt veroorzaakt door de afbraak van gemengde weefsels. Volgens een klinische studie gepubliceerd in het "Archief van fysische geneeskunde en revalidatie", elektrische spierstimulatie bleek te zijn van een effectief onderdeel van fysiotherapie voor oudere patiënten die heup artrose na een totale heup artroplastiek operatie ontwikkeld. Ook een belangrijk voordeel voor mobiliteit en indepdendence, kan elektrische spierstimulatie knie extensor spieren versterken.

Druk zere preventie

Elektrische spierstimulatie kan effectief verminderen het risico van druk zweren bij gevoelige patiënten. Druk zweren zijn veelvoorkomende problemen voor patiënten die zijn gebonden aan rolstoelen, bedden en andere apparatuur die resulteert in een constante druk wordt toegepast op bepaalde gebieden van het lichaam. Elektrische spierstimulatie kan worden toegepast op de gluteus maximus van rolstoel deelnemers. Deze behandeling kan produceren aanzienlijke resultaten met betrekking tot het onderhoud van goede bil vorm en het voorkomen van misvormingen, die effectief zijn kan bij de terugdringing van de incidentie van druk zweren.


gerelateerde artikelen