Waarschuwing tekenen en symptomen van een hersentumor

May 27

Waarschuwing tekenen en symptomen van een hersentumor

Hersentumoren die in de hersenen beginnen worden primaire hersentumoren genoemd, en ze kunnen al dan niet kanker. Andere hersentumoren ontstaan wanneer kanker vanaf een andere locatie in het lichaam verspreidt, of metastasizes, naar de hersenen. Deze gemetastaseerde hersentumoren zijn 4 tot 5 keer vaker voor dan primaire hersentumoren. Verschillende factoren beïnvloeden de tekenen en symptomen van hersentumoren, met inbegrip van de grootte van de tumor en de locatie in de hersenen. Symptomen kunnen zo subtiel als een permanente, doffe hoofdpijn of zo opvallend als zwakte aan de ene kant van een lichaam.

Hoofdpijn

Hoofdpijn optreden vaak met een hersentumor. Tumoren-gerelateerde hoofdpijn zijn vaak saai en constant. Kloppende hoofdpijn optreden minder vaak. De hoofdpijn zijn meestal meest pijnlijk in de ochtend en verbeteren tijdens de dag. Hoofdpijn als gevolg van hersentumoren meestal zijn niet streng, maar zo kunnen worden na verloop van tijd. De pijn kan intensiveren met activiteiten zoals bukken, hoesten of niezen. Veel mensen ervaren hoofdpijn en meeste hoofdpijn niet veroorzaakt door hersentumoren. Echter, als u merkt dat een belangrijke wijziging in uw hoofdpijn patroon of symptomen na verloop van tijd, zie uw arts.

Persoonlijkheid en geestelijke veranderingen

De veranderingen van de persoonlijkheid, stemmingswisselingen en een daling in het intellectueel functioneren kan optreden met een hersentumor. Deze veranderingen kunnen worden subtiel of dramatisch, variërend van de vertraging van de mentale activiteit aan hallucinaties. Sommige hersentumoren hebben het potentieel om geheugenproblemen te veroorzaken. Sommige hersentumoren veroorzaken symptomen die na te bootsen van depressie, zoals verminderde energie, slapen meer dan gebruikelijk en verlies van belang in dagelijkse activiteiten.

Vangsten

Veel mensen met een hersentumor ervaren een aanval op een bepaald punt in de loop van de ziekte. Aanvallen kunnen mild of ernstig zijn. De inbeslagneming kan krampen veroorzaken in een arm of been, of invloed op het hele lichaam met veralgemeende schudden en flauwvallen. Het type van inbeslagneming is een weerspiegeling van de locatie van de tumor in de hersenen. Een eerste keer beslag in een volwassene zonder duidelijke oorzaak--zoals een hoofdletsel--leidt meestal tot testen om te controleren of de mogelijkheid van een hersentumor.

Misselijkheid en braken

Misselijkheid en braken kunnen optreden met een hersentumor, als gevolg van verhoogde druk in de hersenen. Misselijkheid of braken veroorzaakt door een plotselinge verandering in positie, zoals snel stelt draaien in bed, de mogelijkheid van een hersentumor. Braken kan optreden zonder misselijkheid. Hoewel de meeste misselijkheid en braken is niets te maken met een hersentumor, wanneer het wordt begeleid door andere mogelijke symptomen van een hersentumor--zoals hoofdpijn of nieuw-gediagnosticeerde vangsten--het heeft beschouwd als meer verdacht.

Beroerte-achtige symptomen

Beroerte-achtige symptomen kunnen zich voordoen als een hersentumor verstoort de normale functies via weefselvernietiging of druk op een specifiek deel van de hersenen. De symptomen ervaren betrekking hebben op welk deel van de hersenen wordt beïnvloed. Bijvoorbeeld, gevoelloosheid of zwakte van een arm, kan been of één kant van het gezicht optreden, en vaak verergeren na verloop van tijd als de tumor groeit. Visie en spraak problemen, zoals onduidelijke spraak, zijn andere voorbeelden van hersenen tumor symptomen die een beroerte na te bootsen.


gerelateerde artikelen