De effecten van haar chemische stoffen tijdens de zwangerschap

September 7

De effecten van haar chemische stoffen tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben vragen over de veiligheid van haar behandelingen. Er zijn talloze haarproducten, elk met een verscheidenheid van verschillende chemische stoffen. Terwijl vele haar behandelingen volkomen veilig voor zowel moeders en hun ongeboren kinderen zijn, sommige zijn potentieel gevaarlijk en moet worden vermeden. Als zodanig zal veel artsen aanbevelen dat zwangere vrouwen haar behandelingen totaal vermijden.

Haarkleurmiddelen

Permanente haarkleurmiddelen bevatten veel chemische stoffen die, in hoge doses is aangetoond dat het geboorteafwijkingen veroorzaken bij ratten. Echter weinig absorptie van deze chemische stoffen vindt plaats via de hoofdhuid, dus het is hoogst onwaarschijnlijk dat zij de foetus zou beïnvloeden. Maar omdat er geen studies om aan te geven zijn dat deze kleurstoffen volledig veilig zijn, veel artsen adviseren haarkleurmiddelen vermijden tijdens de zwangerschap, vooral tijdens het eerste trimester van delicaat.

Chemische Straightening en Curling

Chemische straighteners en permanente curling behandelingen bevatten vaak bijtende chemische stoffen, zoals natronloog, calciumhydroxide of natrium thioglycolaat, te breken van de chemische bindingen in het haar, de vorm te wijzigen. Hoewel deze chemicaliën kunnen de hoofdhuid irriteren en het haar beschadigen, een studie van 1999, gepubliceerd in het "American Journal epidemiologie" geeft aan dat het gebruik van deze producten niet gekoppeld aan premature levering of een laag geboortegewicht. De studie heeft echter niet het vóórkomen van geboorteafwijkingen onderzocht.

Dampen

Terwijl significante hoeveelheden van de schadelijke chemicaliën die worden gebruikt in haar behandelingen worden niet geabsorbeerd door de hoofdhuid, haar behandelingen er vaak een sterke chemische dampen vrijkomen. Permanente haar kleurstoffen vaak release ammoniak dampen, die kunnen de luchtwegen irriteren. Er is echter geen aanwijzingen dat blootstelling aan ammoniak kan schade toebrengen aan de zich ontwikkelende foetus. Hetzelfde is waar voor de chemische dampen vrijkomen uit strekken of permanente krullen behandelingen.

Kappers

Een Deense studie van 2006 ten opzichte van de resultaten van de zwangerschap van kappers met die van de algemene bevolking. Deze studie toonde geen significant verschil in het vóórkomen van miskraam, laag geboortegewicht of aangeboren afwijkingen tussen de twee groepen. De studie vond dat de kinderen van kappers geen groter risico voor aangeboren afwijkingen of andere bijzondere waardeverminderingen waren, hoewel kappers worden blootgesteld aan de chemische stoffen in haar behandelingen op een dagelijkse basis.

Zwangerschap en je haar

Gebruik van chemische haar behandelingen is geen nadelige gevolgen voor een derde baby. Volgens de Amerikaanse Universiteit van verloskundigen en gynaecologen zijn haarvervingen waarschijnlijk veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Echter zijn geen studies over de gevolgen van incidentele haar behandeling gebruik tijdens de zwangerschap uitgevoerd. Dus, de meeste artsen zal aanbevelen dat u onzekere, en chemische behandelingen tijdens het eerste trimester vermijden.


gerelateerde artikelen