Eerste tekenen van osteoporose

June 13

Tijdens de vroege stadia van osteoporose, een verslechtering van het botweefsel, voelen mensen zelden pijn of andere symptomen die geven ze een indicatie dat een ziekte vordert. De borden eerst ontwikkelen als de botten begint te verzwakken en beginnen om andere problemen te veroorzaken. Vrouwen ouder dan 65 en mannen ouder dan 70, postmenopauzale vrouwen, vrouwen die last hebben van vroege menopauze en mensen met een familiale voorgeschiedenis van osteoporose zijn verhoogd risico op de ziekte, volgens de nationale Stichting voor osteoporose (NOF). Ouderen moeten niet de enigen te overwegen van risicofactoren. Hoewel het is een ziekte die meestal oudere mensen treft, kan het op elke leeftijd ontwikkelen.

Gebogen houding

Gebogen houding kunnen een vroeg teken, de Mayo Clinic notities. Nochtans, kan dit duiden de ziekte is begonnen en de botten verzwakt. Het zich snel ontwikkelt tot zakte schouders. Een gebogen rug wordt mogelijk weergegeven als de botten in de rug verzwakken. Indien niet behandeld, kan dit leiden tot ernstige rugpijn omdat er mogelijk een breuk in het gebied of een samengevouwen wervel. Fracturen van de spinale misvormingen kunnen niet zelfs het gevoel pijnlijk als ze eerst gebeuren. Dus kunnen andere symptomen, zoals de stooped houding, de enige indicatie.

Hoogte verlies

Een verlies van hoogte kan ook een teken van osteoporose zijn. Dit wellicht moeilijk te merken omdat veel mensen iets hoogte verliezen naarmate ze ouder worden als gevolg van normale veranderingen in het skelet. Maar als het voorkomt met andere symptomen, vooral een slumping houding, het kan duiden op osteoporose, en moet u een arts raadplegen.

Fracturen

Fracturen van botten, met name de pols, heup of wervel, zijn tekenen dat osteoporose heeft ontwikkeld. Omdat osteoporose kan vaak een verborgen ziekte, kunnen deze fracturen optreden na een eenvoudige, gemakkelijke taak. Een val of zelfs een niezen kan veroorzaken een fractuur, zegt de NOF. Maar soms de ziekte laat zich zien in meer dramatische vorm, zoals een gebroken onderarm of heup. Als u last heeft van een fractuur, uw arts kan bot dichtheid tests uitvoeren om te zien of er tekenen van osteoporose te ontwikkelen.

Menopauze

Postmenopauzale vrouwen risico lopen voor osteoporose, en kunnen maximaal 20% van hun botmassa verliezen in slechts vijf tot zeven jaar na de menopauze, volgens de NOF. Menopauze kan worden overwogen een vroeg teken van osteoporose voor vrouwen. Bot dichtheid tests kunnen u bepalen als je botten hebben is verzwakt. Preventie behandelingen kunnen beginnen voordat u last heeft van een fractuur.


gerelateerde artikelen