Kan ik Flexeril nemen terwijl ik nemen Oxycodon?

October 10

Kan ik Flexeril nemen terwijl ik nemen Oxycodon?

Oxycodon en Flexeril zijn twee voorschriftmedicijnen die af en toe samen kunnen worden voorgeschreven. Oxycodon is een pijnstiller die pijn behandelt, fungeert Flexeril als een spierverslapper. In gevallen waar patiënten ondervinden fysieke trauma's of comorbide aandoeningen van pijn en spier-spasmen, kan hun medicatie regime beide deze drugs omvatten. Maar beide drugs kunnen sederende effecten, en dus de patiënt nauwlettend moet worden gevolgd voor bijwerkingen van geneesmiddelen.

Oxycodon

Als een opioïde agonist, oxycodon werkt door het activeren van opiaten receptoren in het centrale zenuwstelsel. Dientengevolge, pijn impulsen worden geblokkeerd, en de patiënt ervaringen analgesie. Oxycodon is verkrijgbaar op recept alleen en is sterk gereguleerd als een gereguleerde stof door de US Drug Enforcement Agency. Oxycodon kan leiden tot bijwerkingen obstipatie, misselijkheid, sedatie, slaperigheid en respiratoire depressie omvatten.

FLEXERIL

Op de markt gebracht onder de merknaam Flexeril, is cyclobenzaprine beschikbaar in de VS op recept als een generiek geneesmiddel. Cyclobenzaprine handelt binnen het centrale zenuwstelsel te ontspannen van de skeletspieren. In tegenstelling tot Oxycodon is cyclobenzaprine geen pijnstiller. Cyclobenzaprine werkt door remming van motorische signalen die leiden spierkrampen en onvrijwillige spiercontracties tot kunnen. De effecten van cyclobenzaprine kunnen ook sedatie, slaperigheid en moeizame ademhaling veroorzaken.

Comorbide verwondingen

Polytrauma-type letsel kunnen vereisen het gebruik van beide soorten medicatie. Dikwijls, fysieke trauma aan de skeletspieren, het ruggenmerg en de hersenen kan het verstoren van de normale functie van zenuwimpulsen, resulterend in spierspasmen. In de meeste gevallen is er een onderdeel van de pijn die is gekoppeld aan fysieke trauma's. In sommige gevallen, kunnen patiënten nemen beide soorten medicatie voor aandoeningen die zich onafhankelijk van elkaar.

Overwegingen

Hoewel sommige klinische gevallen zal het dicteren van het gebruik van beide medicijnen, kan het kalmerend en respiratoire bijwerkingen bij het gebruik van beide drugs worden verergerd. Het gelijktijdig gebruik van beide drugs moet alleen worden uitgevoerd onder de zorgvuldige begeleiding van een arts. Patiënten moeten bovendien andere stoffen die leiden slaperigheid en geestelijke remming, zoals alcohol tot vermijden. Andere patiënten kunnen worden met behulp van medicijnen kunnen ook kalmerende effecten die zijn vermengd, wanneer samen genomen hebben. Patiënten met betrekking tot het gebruik van Oxycodon of cyclobenzaprine moeten overleggen met hun arts.


gerelateerde artikelen