Namen van verschillende soorten eiwitrijke diëten

October 14

Eiwitrijke, koolhydraatarme diëten zijn populaire manieren om gewicht te verliezen. Volgens de Mayo Clinic, eiwitrijke diëten kunnen echter moeilijk te handhaven, op lange termijn gewichtsverlies niet altijd ondersteunen en kan ongezond. Individuen Raadpleeg dan een arts voordat u start van een eiwitrijk dieet. De U.S. Department of Agriculture adviseert dat de meest effectieve gewichtsverlies plan matig calorie beperking en verhoogde lichamelijke activiteit is.

Atkins dieet

Dr. Robert Atkins uitgevonden het Atkins dieet. Volgens een artikel van 2001 van de American Heart Association publicatie verkeer is het Atkins dieet 27 procent eiwit, 5 procent koolhydraten en 68 procent vet. Federale dieetvoorschriften adviseren een dieet dat 10 tot 15% eiwit, 40 tot 60 procent koolhydraten en 20 tot 35 procent vet. Het Atkins dieet kunt alle soorten eiwitten en vetten, met inbegrip van vlees, vis, gevogelte, eieren, kaas, boter en olie- en beperkt koolhydraten zoals brood, pasta, fruit, melk, alcohol en zetmeelhoudende groenten zoals aardappelen, erwten en maïs.

Het hoge vetgehalte van het Atkins-dieet kan zijn ongezond voor het hart. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center omvatten gezondheidsrisico's in verband met het Atkins dieet darmkanker, botverlies, nierschade en ketoacidose, een aandoening die duizeligheid, zwakte en prikkelbaarheid veroorzaakt.

South Beach dieet

Het South Beach dieet werd in 2003 opgericht door Dr. Arthur Agatston. Het is gebaseerd op de glycemische index, een systeem dat gelederen van voedingsmiddelen op basis van hoe snel duurt hun suikers om in te voeren van het bloed. De Universiteit van Colorado merkt op dat het South Beach dieet kan 20 tot 90 g koolhydraten per maaltijd en gezonder dan andere eiwitrijke diëten is omdat het stimuleert consumptie van volle granen, bonen en peulvruchten, groenten, Vetarme zuivelproducten en gezonde, onverzadigde vetten zoals olijf olie en vet uit de vis en noten. Het nadeel van het dieet is de beperking van gezonde voedingsmiddelen zoals fruit en wortelen omdat ze hoog op de glycemix-index.

Zonedieet

Het Zonedieet Dr Barry Sears uitgevonden in het midden van de jaren 1990. Dieters zijn in de "zone" wanneer hun dieet 40 procent koolhydraten, 30 procent eiwitten en 30 procent vet is. Veel levensmiddelen zijn toegestaan op het Zonedieet, zolang de verhoudingen van het dieet wordt voldaan, maar het dieet brood, pasta en bepaalde vruchten wordt beperkt. Een ander voordeel van het Zonedieet is dat het reguliere, low-calorie maaltijd voor weight loss aanmoedigt.

Power proteïnedieet

Drs. Michael en Mary Eades gemaakt het proteïnedieet van de macht in 1996. Het Protein Power dieet is ongeveer 26 procent eiwit, 16 procent koolhydraten, 54 procent vet en 4 procent alcohol. Het Protein Power dieet kan alle soorten vlees, vis, gevogelte, eieren, kaas, nonstarchy fruit, boter, olie en salade dressing. Het staat ook alcohol met mate. Voedsel dat vermeden op dit dieet worden omvat fruit, zetmeelrijke groenten, granen en melk.

Suiker Busters dieet

Het dieet van de Busters suiker is 27 procent eiwit, 52 procent koolhydraten en 21 procent vet. De suiker Busters dieet kunt alle eiwitten en vetten, laag-glycemische voedingsmiddelen en matig alcoholgebruik. Het dieet beperkt aardappelen, witte rijst en brood, maïs, wortelen, bieten en voedsel gemaakt van geraffineerde, witte bloem.

Stillman dieet

Het Stillman dieet is de hoogste proteïnedieet, bij 64 procent eiwit, 3 procent koolhydraten en 33 procent vet. De Stillman dieet is gebaseerd op de theorie dat eiwit helpt verbranden van vet en koolhydraten worden opgeslagen als vet. Het dieet Stillman moedigt magere eiwitten zoals mager vlees, zonder vel pluimvee, vis, schaal-en schelpdieren, eieren en kaas met minder vet terwijl het beperken van olie, vet en koolhydraten zoals brood, pasta, groenten, fruit en zuivel producten.


gerelateerde artikelen