Bijwerkingen van Rx Retin-A room

December 28

Retin-A (Tretinoïne) crème is een recept topische behandeling voor acne. Het wordt meestal toegepast op de getroffen gebieden van het gezicht één keer per dag, vóór het slapen gaan. Het is best om uw gezicht wassen met een milde zeep, DEP het droog en wacht vervolgens 30 minuten alvorens Retin-A. De Amerikaanse Food and Drug Administration merkt op dat de resultaten kunnen worden gezien in 3 weken, al meer dan 6 weken van toepassing het nodig zijn kan voordat het resultaten worden gezien. Als u gebruikt Retin-A, het is veilig om te gebruiken van cosmetica, zolang de crème wordt gereinigd van uw gezicht alvorens make-up.

Bijwerkingen van de huid

De meest voorkomende bijwerkingen van Retin-A zijn brandende, stekende jeuk, droogheid en peeling van de huid. Dit gebeurt vooral tijdens de eerste paar weken van de behandeling en meestal verbetert door ongeveer 4 weken in behandeling. Retin-A kun je gevoeliger voor zonlicht, volgens de FDA. Terwijl op dit medicijn, is het best om te voorkomen dat de directe blootstelling aan de zon en het consequent gebruik zonnebrandcreme. Uw arts kan adviseren welk niveau van SPF zonnebrandcrème die u moet gebruiken. Sommige mensen die gebruik hebben gemaakt van Retin-A verslag toegenomen pigment in hun huid, maar deze bijwerking ging weg wanneer de behandeling werd gestaakt. Bel die uw arts onmiddellijk als je gezicht erg droog, gezwollen, rood wordt, blaren of uw huid wordt knapperig.

Oog-bijwerkingen

Gebruik van Retin-A room in de buurt van het oog kan leiden tot tijdelijke stekende van het oog, en soms een milde draaien naar buiten van de rand van het ooglid. Waarschuw uw arts als u ondervindt persistente eye roodheid drenken en/of oog deksel zwelling.

Lever bijwerkingen

Lever bijwerkingen zijn geconstateerd in sommige patiënten die gebruik maken van Retin-A. Deze bijwerkingen zijn mild en omkeerbaar, en omvatten: verhoogde niveaus van bilirubine en de enzymen glutaminezuur-oxaalazijnzuur-transaminase, alkalisch fosfatase en glutaminezuur-pyrodruivenzuur-transaminase.

Allergische reactie

RxList.com meldt dat een zeer ernstige allergische reactie op deze drug onwaarschijnlijk is, maar tekenen van een dergelijke reactie omvatten: huiduitslag, zwelling, ernstige duizeligheid, problemen met ademhaling, of jeuk.


gerelateerde artikelen