Acne & antibacteriële zeep

December 27

Acne & antibacteriële zeep

Of u hen vlekken, pukkels of zits belt, zijn de rode bultjes veroorzaakt door acne waarschijnlijk iets die u zou graag zien minder. Acne voornamelijk is van invloed op het bovenste gedeelte van het lichaam, hoewel het kan zich overal voordoen. Milde gevallen van acne kunnen worden beheerd met zelf-behandeling, maar ernstige gevallen moeten worden verzorgd door een dermatoloog om geen onnodige littekens te voorkomen.

Acne

Acne voortvloeit uit een combinatie van drie dingen: overproductie van talg, een verstopte poriën en bacteriën. Talg is olie die natuurlijk wordt geproduceerd door uw huid. Wanneer teveel olie wordt geproduceerd en wordt opgesloten in een porie, biedt het een perfecte groeimedium voor de bacteriën die acne veroorzaken.

Antibacteriële zeep

Antibacteriële zepen zijn zeep of detergentia (synthetisch reinigingsmiddel) die bevatten ingrediënten die bacteriën doden. Er zijn zorgen dat het gebruik van antibacteriële producten, met name de scripts die triclosan, tot de opkomst van "superbugs" of bacteriën die resistent zijn tegen alles behalve de meest geavanceerde chemische agentia en medicijnen bijdragen kan. Deze problemen werden gemeld door opkomende infectieziekten onderzoekers in samenwerking met de Centers for Disease Control reeds in 2005.

Betekenis

Antibacteriële zeep kunnen helpen doden bacteriën op de huid die aan de ontwikkeling van acne bijdragen. Antibacteriële zeep kunnen leiden tot de hemel tot droge en geïrriteerde, echter, vooral als ze niet zijn ontworpen voor gezicht gebruik. Actuele medicatie wordt gebruikt voor acne, zoals benzoyl peroxyde, wellicht antibacteriële effecten, waardoor het gebruik van antibacteriële zeep overbodig.

Overwegingen

Gezondheidsdeskundigen, zoals die bij de diensten van de gezondheid van de Universiteit van Wisconsin, bevelen het gebruik van zachte reinigingsmiddel zoals doel of Cetaphil als uw eerste lijn van acne zelfzorg. Andere gezondheidsdeskundigen, zoals die aan de Southern Illinois University, zeggen dat een antibacteriële zeep nuttig kan zijn. Zesentachtig percent van 103 revisoren op de website Acne.org gemeld positieve ervaringen met en zei dat ze een bepaalde antibacteriële reiniging bar voor acnebehandeling zou aanraden. Alleen kunt u bepalen of een antibacteriële zeep met uw acne helpt.

Waarschuwingen

Net als bij een product dat wordt gebruikt op de huid, bestaat de kans op irritatie van de huid of allergische reacties van antibacteriële zeep. Als een product dat u gebruikt produceert roodheid of jeuk, stoppen met het gebruik en Raadpleeg uw arts. Als zelfzorg niet uw acne verbetert na enkele weken, of als uw acne erger wordt, raadpleeg dan uw arts.


gerelateerde artikelen