Abilify bijwerkingen bij kinderen

July 26

Abilify bijwerkingen bij kinderen

Abilify, klinisch bekend als Aripiprazol, is een medicijn gebruikt voor de behandeling van schizofrenie, bipolaire stoornis en depressie. Abilify werd in 2002 voor het eerst goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration en uitvoerig is onderzocht met betrekking tot de effectiviteit en negatieve bijwerkingen. Het regelt de niveaus van dopamine en serotonine in de hersenen. Abilify kan verschillende bijwerkingen afhankelijk van de voorwaarde dat het was voorgeschreven voor hebben. Kinderen hebben geen een volledig ontwikkelde bloed - hersenbarrière en daarom neuroleptica zoals Abilify kunnen leiden tot een verschillende reeks van bijwerkingen, in vergelijking met volwassen patiënten.

Slaap en energieproblemen

In oktober 2007 de kwestie van "Schizofrenie Bulletin" vinden Dr. Sanjiv Kumra en medewerkers dat slaperigheid en vermoeidheid zijn de eerste en de derde meest gerapporteerde bijwerkingen in kinderen nemen Abilify. Slaperigheid verwijst naar de staat van zijn slaperig of de sterke wens om te slapen en vond plaats in maar liefst 23 procent van de kinderen nemen Abilify. Vermoeidheid is de betekenis van zwak, moe en lage energie gevoel en treedt op in ongeveer 11 procent van de kinderen nemen Abilify. Volgens «««Abilify.com, kinderen ook vaak ervaren slapeloosheid, sedatie en andere slaap-waak gerelateerde bijwerkingen. Medicijnen gebruikt voor het regelen van de neurotransmitters dopamine en serotonine vaak produceren bijwerkingen die verstoord slaap- en energieniveaus. Ouders kunnen hun kinderen deze bijwerkingen minimaliseren door middel van een consequent gezonde voeding en een regelmatige lichaamsbeweging routine helpen.

Motorische dysfunctie

De tweede meest gemeld pediatrische neveneffect, volgens dezelfde studie door Dr. Sanjiv Kumra en medestanders, motorische dysfunctie, klinisch extrapiramidale aandoening genoemd. Ongeveer 20 procent van de kinderen en adolescenten gemeld motor verkeer verstoringen. Dr. Edward Freeman en Elizabeth Pulsifer-Anderson op «««MedicalNewsToday.com, beschrijven verschillende motor verkeer storingen veroorzaakt door neuroleptica zoals Abilify. Daarbij kan men denken hals en wervelkolom verplaatsing; gait en wandel stoornissen; onregelmatige orale en gezicht bewegingen; oncontroleerbare vinger en bewegingen van de ledematen; oog spiertrekkingen; en onregelmatige stemgebruik, ademhalen en slikken. Deze symptomen zijn meestal dosis afhankelijk en vaak erger geworden na verloop van tijd, en kunnen uiteindelijk uitgroeien tot een meer ernstige en chronische versie, genaamd tardieve dyskinesie.

Verhoogde zelfmoord risico

De Amerikaanse Food and Drug Administration mandaten dat antidepressiva, met inbegrip van Abilify, met een black-box waarschuwing komen, informeren pediatrische patiënten met een verhoogd risico op zelfmoord denken en gedrag. Bovendien, lopen kind en adolescent patiënten met bipolaire stoornis en schizofrenie ook een hoger risico op zelfmoord in vergelijking met de algemene bevolking. Het risico van zelfmoord denken en gedrag zet dramatisch af na de leeftijd van 24. Ouders en patiënten moeten worden ingelicht over het gewicht van het risico van zelfmoord met de klinische behoefte Abilify. Kinderen op Abilify zou moeten werken met een counselor van de geestelijke gezondheid voor de eerste paar maanden om te controleren elke zelfmoord denken.


gerelateerde artikelen