Medicatie voor trigeminus neuralgie

November 1

Trigeminus neuralgie verwijst naar de voorwaarde in die de zenuwen langs het gezicht opzwellen en inflammed. MedlinePlus zegt dat symptomen van trigeminus neuralgie scherp en elektrische-achtige pijn op een gedeelte van het gezicht zijn. Deze pijn kan soms effect de Wang, lagere gezicht of ogen. In sommige gevallen, deze pijn kan duidelijker wanneer kauwen, drinken, het borstelen van de tanden of scheren. Medicatie voor trigeminus neuralgie bestaan.

Gabapentine

Gabapentine, vaak verkocht als Gabarone of Neurontin, is een anticonvulsant medicatie die trigeminus neuralgie symptomen kan behandelen. Deze drug behandelt ook epileptische aanvallen bij kinderen en volwassenen. Drugs.com zegt dat de gabapentine minder ernstige bijwerkingen wazig zicht, misselijkheid, braken, een huiduitslag, acne, een gebrek aan coördinatie en vermoeidheid omvatten. Enkele van de ernstige bijwerkingen van gabapentine omvatten een koorts, koude rillingen, gemakkelijk blauwe plekken en zwelling van de voeten of handen. In sommige gevallen leidt gabapentine tot geheugenproblemen en moeite met concentreren. Een vermindering van gabapentine de dosis kan nodig zijn wanneer dergelijke aandoeningen als hart-, nier- of leveraandoening lijden. Gabapentine is een tablet of vloeistof genomen per dag of zoals voorgeschreven.

Sumatriptan

Sumatriptan, vaak verkocht als Imitrex, is een selectieve serotonine-receptor agonist dat ook de pijn en de frequentie van trigeminus neuralgie vermindert. Dit medicijn behandelt ook migraine. MedlinePlus zegt dat sumatriptan is minder over bijwerkingen omvatten slaperigheid, braken, spierkrampen, blozen en pijn of roodheid op de injectieplaats. De ernstige bijwerkingen zijn moeite met ademhalen, pijn op de borst, visuele veranderingen, een snelle hartslag en roodheid, jeuk en zwelling van het gezicht, oogleden of lippen. Inname van medicijnen zoals sertraline, duloxetine en venlafaxine kan een afname van de sumatriptan de dosis vereisen. Sumatriptan is een injectie gegeven per dag of zoals voorgeschreven.

Amitriptyline

Amitriptyline, vaak verkocht als Elavil, Vanatrap of Endep, is een tricyclische antidepressiva die ook trigeminus neuralgie pijn vermindert. Dit medicijn ook behandelt depressie. Drugs.com zegt dat amitriptyline de minder betreffende bijwerkingen omvatten moeilijkheid richten, wazig zicht, hoofdpijn, een droge mond en een slechte eetlust. In sommige gevallen, kan amitriptyline slaperigheid, vermoeidheid en moeite met een orgasme veroorzaken. Amitriptyline van ernstige bijwerkingen zijn hallucinaties, aanvallen, gemakkelijk bloeden, blauwe plekken, een hoofdpijn en een snelle of stampende heartbeat. Telefoon een arts wanneer amitriptyline tot deze effecten leidt. Met hart-en vaatziekten, kan bipolaire stoornis, schizofrenie of glaucoom vereisen een verandering in de amitriptyline dosis. Dit medicijn is een tablet genomen per dag of zoals voorgeschreven.


gerelateerde artikelen