Aspartaam en fibromyalgie

October 15

Aspartaam en fibromyalgie

Aspartaam is een calorie-vrij kunstmatige zoetstof die veiligheid is al lang een onderwerp van controverse. Terwijl talrijke studies hebben aangetoond de suikervervanger veilig is voor menselijke consumptie, heb een paar gemelde gevallen mogelijke banden tussen aspartaam consumptie en de chronische aandoening fibromyalgie geconstateerd.

Veiligheid van aspartaam

Aspartaam is één van de zes kunstmatige zoetstoffen die de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft goedgekeurd. De FDA heeft grondig herzien elk van deze kunstmatige zoetstoffen voor veiligheid, neemt nota van het National Cancer Institute. Deze zoetstoffen hebben een zoetkracht die vele malen groter is dan suiker. Het veiligheidstesten van aspartaam is gegaan dan het vereiste niveau voor levensmiddelenadditieven, volgens een artikel van de 2002 gepubliceerd in "Regelgevende toxicologie en farmacologie." De auteurs van het artikel concludeerde dat "het is duidelijk dat aspartaam veilig is en er geen onopgeloste vragen met betrekking tot veiligheid zijn."

Fibromyalgie Basics

Fibromyalgie is een aandoening die chronische spierpijn en vermoeidheid veroorzaakt. Mensen met fibromyalgie hebben tedere gebieden op hun lichaam. Bijkomende symptomen van fibromyalgie zijn hoofdpijn, moeite slapen, ochtendstijfheid, geheugenproblemen en tintelingen in de handen of voeten. De oorzaak van fibromyalgie is onbekend, maar het is het meest voor bij vrouwen van middelbare leeftijd, zegt MedlinePlus. Terwijl geen genezing voor fibromyalgie bestaat, lukt patiënten vaak symptomen met medicatie, voldoende slaap, een gezonde voeding en lichaamsbeweging.

Bewijs van een verband aspartaam-fibromyalgie

Terwijl heeft er geen studie verdwenen bepalen dat aspartaam veroorzaakt of bijdraagt aan fibromyalgie, een 2010 artikel gepubliceerd in "Klinische en experimentele reumatologie" gemeld over twee zelfstandige gevallen van personen wier fibromyalgie symptomen nadat ze aspartaam consumptie opgehouden. In één geval ging een 50-jarige vrouw lijdt aan fibromyalgie voor meer dan 10 jaar op een vakantie waarin ze deed niet consumeren aspartaam. Tijdens de vakantie waren haar symptomen onbestaande. Na het incident, aspartaam werd volledig verwijderd uit haar dieet, en zag ze een volledige regressie van haar fibromyalgie symptomen. Een 43-jarige man, die had een soortgelijke ervaring, zag ook een volledige regressie van zijn symptomen van fibromyalgie, zonder herhaling, op stopzetting van aspartaam consumptie.

Elimineren van aspartaam voor fibromyalgie patiënten

Omdat de oorzaak van fibromyalgie onbekend is, kan het mechanisme waarmee deze individuen zag symptoom regressie alleen worden gespeculeerd op. De auteurs van het artikel gepubliceerd in "Klinische en experimentele reumatologie" geloven dat voor mensen die lijden aan fibromyalgie, is het de moeite om te elimineren aspartaam uit hun voeding meer dan waard. Het potentiële voordeel van dit dieet wijziging zou drastisch voor mensen die lijden aan deze chronische, invaliderende ziekte, overwegende dat het enige nadeel een kleine verandering in dieet is. De auteurs raden dat gezondheidswerkers vragen of hun patiënten aspartaam consumeren, als het kan een eenvoudige oplossing voor deze mysterieuze ziekte, in bepaalde gevallen.


gerelateerde artikelen