Wat voedingsmiddelen zijn goed voor oestrogeen bij vrouwen?

January 29

Wat voedingsmiddelen zijn goed voor oestrogeen bij vrouwen?

Oestrogeen is het primaire vrouwelijke geslachtshormoon, spelen een belangrijke rol in de reproductieve gezondheid. Als vrouwen ouder dan de vruchtbare jaar, correleert een daling van de oestrogeen met het intreden van de menopauze en zijn vele symptomen zoals stemmingswisselingen en opvliegers. Terwijl de wetenschappers hebben geprobeerd om in te grijpen met hormonale substitutietherapie, hebben HRT van negatieve bijwerkingen veroorzaakt vrouwen elders te stimuleren van oestrogeenniveaus te kijken. Een natuurlijke hele Dieetvoeding Dieet consumeren, wellicht de beste manier voor vrouwen om te reguleren van oestrogeen op elke leeftijd.

Oestrogeen en de gezondheid van vrouwen

Oestrogeen is een steroïde hormoon voornamelijk in de vrouwelijke eierstokken geproduceerd, maar ook geproduceerd in de bijnierschors, de placenta tijdens de zwangerschap en obesitas, of vet weefsel. Volgens Springfield Technical Community College professor Dawn Tamarkin, Ph.D., is de productie van oestrogeen in de eierstokken van vrouwen premenopausal cyclische, produceren de meeste oestrogeen vlak vóór de eisprong. Terwijl oestrogeen productie een natuurlijk voorkomende proces bij vrouwen is, bevatten bepaalde voedingsmiddelen hoge niveaus van oestrogeen dat de gezondheid van vrouwen kan ondersteunen.

Soja en oestrogeen

Sojabonen zijn subtropische lid van de vlinderbloemenfamilie, verbouwd en geconsumeerd in Zuidoost-Aziatische landen voor eeuwen vóór naar de Verenigde Staten wordt ingevoerd in de jaren 1800. Volgens «««MayoClinic.com is soja een goede bron van eiwit, vezels en isoflavonen, organische verbindingen die worden soms fyto-oestrogenen genoemd omdat ze nabootsen van de effecten van oestrogeen in het menselijk lichaam. Sojabonen en daaruit vervaardigde producten zoals tofu en soja moer boter zijn goede bronnen van fyto-oestrogenen. De kliniek stelt vast dat terwijl verwerkte producten met soja zoals vegetarische hamburgers en energierepen hebben hoge hoeveelheid eiwitten, zij de neiging om lagere niveaus van fyto-oestrogenen. Informatie die gepubliceerd wordt door de Universiteit van Minnesota wijst erop, dat soja saus is niet een goede bron van fyto-oestrogenen.

Lijnzaad en oestrogeen

Lijnzaad is een andere natuurlijke plantaardige voedsel hoog in fyto-oestrogenen. Een onderzoek uit 2004 uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Toronto voor postmenopauzale vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 48 ten opzichte van het dieet effect van soja meel te grond lijnzaad. De bevindingen van de studie bleek dat lijnzaad geproduceerd zelfs hogere niveaus van oestrogeen dan soja. MayoClinic.com voedingsdeskundige Katherine Zeratsky, R.D., merkt dat lijnzaad een goede bron van voedingsvezels, en nuttig als een natuurlijke laxeermiddel. Zeratsky raadt lijnzaad in een koffiemolen malen en inname onmiddellijk ter bevordering van de verteerbaarheid. Grond lijnzaad kan worden bestrooid op granen toegevoegd aan veel voedsel en gebak.

Andere voedingsbronnen van oestrogeen

Vele andere plantaardig voedsel hebben vrij hoge hoeveelheden van fyto-oestrogenen. De Universiteit van Minnesota lijsten citrus vruchten, tarwe, zoethout, luzerne, venkel en BLEEKSELDERIJ als levensmiddelen die grote hoeveelheden natuurlijke oestrogenen. Vele peulvruchten, granen en zaden bevatten lagere bedragen inclusief erwten, gerst, pompoenpitten, kikkererwten, black-eyed peas, venkel, hop, sesamzaadjes en zonnebloempitten. Eieren en vlees zijn op de lijst van de UMN, samen met appels, bieten, wortelen, kersen, rabarber, komkommers, granaatappels en tomaten.


gerelateerde artikelen