Informatie over donkere huid vlekken op de achterkant van de nek

January 12

Informatie over donkere huid vlekken op de achterkant van de nek

Een donker, dikke, fluweelachtige flard van huid in de plooien op de achterkant van de nek heet acanthosis nigricans. Het is de meest voorkomende in donkerder gekleurde individuen, en vaak asymptomatisch. Hoewel het meestal geassocieerd met een verscheidenheid aan medische aandoeningen en obesitas, kan het erfelijk en niet geassocieerd met de ziekte. Echter, het kan een marker voor een meer ernstige aandoening, en moet worden beoordeeld door een arts.

Symptomen

Deze verandering van de huid is meestal geleidelijk over maanden tot jaren; je kan niet eens merken dat het goed weg omdat het vaak geen kwaad, jeuk of bloeden. Soms worden andere gebieden van het lichaam ook beïnvloed met inbegrip van uw oksels, Lies en nek, of zelfs je handpalmen, lippen en de zolen van je voeten. In zeldzame gevallen kunnen er ernstige jeuk en dit wordt meestal geassocieerd met de kwaadaardige type die met kanker te zien.

Oorzaken

Hormonale voorwaarden, obesitas en diabetes zijn meestal geassocieerd met deze duisternis van de huid en haar aanwezigheid kan leiden tot hun diagnose. De hoge insulineniveaus en de insulineresistentie die in type 2 diabetes of deze andere metabole aandoeningen optreedt zoals polycysteus ovarium ziekte (PCOS) de oorzaak van de veranderingen van de huid is. In een studie gedaan door de Annals of Family Medicine in 2007, waren personen die de leeftijd van 7 tot en met 39 met acanthosis nigricans bijna tweemaal zoveel kans op diabetes type 2.

Bepaalde medicijnen kunnen ook leiden tot deze verdikking van de huid als een neveneffect. Met name nicotinezuur en geboortebeperking pillen. Daarnaast kunnen verschillende soorten kanker, vooral die van de gastro-intestinale en urogenitaal systemen, hebben deze manifestatie van de huid.

Diagnose

Er is geen specifieke testen die gedaan moet worden op de andere huidveranderingen vervolgens een fysiek examen door uw arts, maar u moet worden gecontroleerd voor diabetes en andere stofwisselingsziekten. Uw arts kan willen meer invasieve testen op zoek naar kanker. In zeldzame gevallen, kan een biopsie nodig zijn.

Behandeling

Geen specifieke behandeling nodig is. Afvallen en gezonder eten kunnen helpen bij het minimaliseren van het uiterlijk van de donkere, dikke huid, en kunnen ook verminderen uw kans op het ontwikkelen van diabetes. Als dat niet werkt en u gehinderd door de veranderingen van de huid, kunnen diverse crèmes of medicijnen verlichten en de huid glad. Dermatologen mogelijk ook kundig voor offerte procedures zoals dermabrasie en laser therapie voor de behandeling van de veranderingen van de huid.

Prognose

Behandeling van de medische aandoeningen of overgewicht die gepaard gaan met acanthosis nigricans kan leiden tot regressie van de huidziekte en het resultaat in een goede prognose. Deze voorwaarde vroeg herkennen, behandelen van obesitas om te voorkomen dat de ontwikkeling van diabetes en andere gewicht-gerelateerde ziekten. Helaas wanneer acanthosis nigricans een diagnose van kanker vraagt, kan al worden geavanceerde en geassocieerd met een slechte prognose algemene.


gerelateerde artikelen