Shortness van adem symptomen

January 16

Kortademigheid kan worden omschreven als kortademigheid, gevoel alsof je niet genoeg lucht en ademhalingsproblemen. Kortademigheid kan soms worden normaal, zoals na de oefening of als je een slechte koude en uw neusgangen worden geblokkeerd. Andere tijden, kan het duiden op een probleem met het hart, longen of andere lichaamssystemen. Als u problemen met ademhalen ondervindt, is het belangrijk om te zien uw arts onmiddellijk voor evaluatie en testen.

Hartaandoeningen

Veel hartaandoeningen kunnen leiden tot kortademigheid, omdat er niet voldoende zuurstof naar de organen van het lichaam wordt gepompt. Voorbeelden van deze voorwaarden zijn hartaanval, hartfalen, hartafwijkingen en hartritmestoornissen. Coronaire hartziekte kan ook het verminderen van de hoeveelheid zuurstofrijk bloed die door het lichaam circuleert. Bloedarmoede is een voorwaarde, wanneer er niet genoeg rode bloedcellen te zuurstof transporteren. Als u kortademigheid samen met borst pijn of hart hartkloppingen ervaart, hulp nood meteen.

Longaandoeningen

Verschillende longziekten en voorwaarden kunnen leiden tot kortademigheid. Astma is een ziekte die veroorzaakt ademhalingsproblemen, piepende ademhaling en kortademigheid. Bronchitis en bronchiolitis veroorzaken ontsteking van de buizen die lucht via de longen voeren. Als deze kleine buizen worden ontstoken of geïnfecteerde, voorkomt kortademigheid vaak. Longontsteking en tuberculose zijn infecties die ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. Een bloedstolsel in de longen, longkanker en emfyseem zijn andere pulmonaire oorzaken.

Andere voorwaarden

Omgevingsfactoren, zoals vervuiling, stuifmeel en vochtigheid, kunnen kortademigheid veroorzaken in gevoelige mensen. Beperk de tijd besteed buitenshuis als deze factoren aanwezig zijn en u lastig. Bent u allergisch voor iets in de omgeving, kan medicatie helpen. In sommige gevallen, kan kortademigheid duiden op een anafylactische reactie op een allergeen, zoals een bepaald levensmiddel, medicatie of insectenbeet. Als uw kortademigheid gepaard gaat is met zwelling van de mond of tong of piepende ademhaling, bel dan onmiddellijk 911.

Angst of paniek aanvallen kunnen zich manifesteren als een gevoel dat je niet genoeg lucht. Ontspanningstechnieken, counseling en medicatie kunnen helpen deze gevoelens te overwinnen.

Obesitas kan ook leiden tot kortademigheid, mogelijk een sedentaire levensstijl. Praat met uw arts over veilige manieren om actiever en gewicht verliezen als dit de oorzaak van uw probleem ademhaling.


gerelateerde artikelen