Ayurvedisch dieet voor Weight Loss

December 22

Ayurveda is de traditionele systeem India's van geneeskunde en gezondheid. In deze holistische systeem men gelooft er zijn drie typen van lichaam en geest, genaamd doshas: kapha, pitta en vata. Volgens Ayurvedic traditie bent u waarschijnlijk één dominante dosha hebben over de anderen. Het brengen van evenwicht tussen de drie doshas via de voeding is voorgenomen om het verbeteren van uw gezondheid en welzijn, u helpen gewicht te verliezen of beheren van uw gewicht, en overwinnen van eetstoornissen. Een Ayurvedische arts kan u helpen bepalen welke uw dominante dosha en helpen u begeleiden op een Ayurvedisch dieet geschikt voor u.

Algemene richtsnoeren

Hoewel de Ayurvedische-dieet is aangepast volgens uw dominante dosha, zijn er sommige algemene regels die voor iedereen gelden. De Ayurvedische voeding gunsten vruchten en groenten, volle granen en noten. Vegetarisme is aangemoedigd, maar is niet verplicht. Voedingsmiddelen te vermijden of te consumeren in beperkte hoeveelheden zijn rood vlees, geraffineerde suiker en geraffineerde tarwe. Ayurvedic traditie beweert dat het digestieve vuur op zijn hoogtepunt rond het middaguur. Op de Ayurvedische voeding wordt u aangemoedigd om te eten een grote lunch en een klein diner.

De zes smaken

In de Ayurveda, de zes smaken zijn erkend: zoet, zuur, zout, bitter, prikkelende en samentrekkend. U wilt alle zes smaken ervaren binnen uw dag te bereiken van evenwicht, maar benadrukken bepaalde smaken en anderen op basis van uw dosha bagatelliseren. Volgens de Ayurveda expert Kulreet Chaudhary, M.D., mensen die overwegend kapha in gevaar van gewicht zijn krijgen als gevolg van de trage spijsvertering. Ze moeten benadrukken samentrekkend, prikkelende en bittere smaken en bezuinigen op zoete, zure en zoute smaken. Dr. Chaudhary raadt pitta individuen voorkomen kruidig voedsel en iets zure, met inbegrip van koffie, alcohol, azijn, citrus en tomaten, in het voordeel van sweet en verkoelende voedingsmiddelen. Vata individuen moeten vermijden droge of knapperige voedingsmiddelen en rauwe groenten, en meer hete, natte, gekookt voedsel eten.

Bewust eten

Volgens The Chopra Center vereist op een Ayurvedisch dieet een bewuste inspanning om te eten aandachtig en luister naar uw lichaam berichten. Aandacht besteden aan uw eetlust, en alleen te eten wanneer je honger. Niet vermijden het eten wanneer je honger, hetzij. Enkel ben zeker om te stoppen wanneer u het volledige gevoel. Emotioneel eten kunnen een probleem in overgewicht en zwaarlijvige mensen. Als dit het geval is, is het belangrijk maatregelen te nemen om uw emotionele behoeften op een gezondere manier dan met voedsel.

Effectiviteit

Een studie gepubliceerd in "Alternatieve therapieën in gezondheid en geneeskunde" in 2009 onderzocht de effectiviteit van de Ayurvedische dieet voor weight loss in 200 obese vrijwilligers. Aan het begin van de studie, werden alle vrijwilligers voor hun persoonlijkheidskenmerken en fysieke symptomen, smaak voorkeuren om te bepalen hun doshas onderzocht. Op basis van deze, waren ze elke voorgeschreven Ayurvedische voeding. Na drie maanden worden op hun gepersonaliseerde Ayurvedische voeding, ervaren alle groepen van de dosha gewichtsverlies. De groep die waren overwegend pitta verloren meer gewicht dan de andere twee groepen, gevolgd door de kapha-groep. De onderzoekers concludeerden dat Ayurvedische voeding kunnen de bevordering van gewichtsverlies, maar dat meer onderzoek is nodig om de resultaten te bevestigen.


gerelateerde artikelen