Vitamine B5 voor Weight Loss

December 14

Vitamine B5 voor Weight Loss

Vitamine B5, of pantotheenzuur, is vereist voor de productie van energie in het lichaam en het gezond houden van het zenuwstelsel. Vitamine B5 kan in verlies van het gewicht worden gebruikt om te helpen bij het afbreken van vetten en koolhydraten, twee van de belangrijkste oorzaken van het toegenomen gewicht. Verschillende voedingsmiddelen zijn bevonden te zijn rijk aan vitamine B5; de meeste mensen vereisen echter nooit nemen een vitamine B5 aanvullen want tekortkomingen zijn zeldzaam.

Rol in het lichaam

Een belangrijkste functies van vitamine B5 is het vrijgeven van energie uit vetten die het doet door het afbreken van vet en koolhydraten voor energie te branden. Naast dit is Pantotheenzuur ook vereist voor het behoud van gezonde spijsvertering en versnellen het genezingsproces bij letsel. Het is ook bekend als de anti-stress vitamine. Vitamine B5 is nuttig bij het verhogen van goede cholesterol terwijl het verminderen van slechte cholesterolniveaus in het lichaam. Vitamine B5 helpt bij de productie van vitamine D, rode bloedcellen en geslachtshormonen die vereist zijn voor de normale werking van het reproductieve processen en de bijnieren.

Verlies van het gewicht

Volgens vitaminen voeding, hebben sommige onafhankelijke onderzoekers ontdekt dat vitamine B5 kunnen nuttig zijn bij het gewichtsverlies in zwaarlijvige patiënten inducerende doordat de afbraak van vetten. Echter, om dit te voorkomen, de dosering van vitamine B5 hoog moet zijn, die niet worden verwezenlijkt door middel van voedingsproducten. Voedingswaarde therapeut Dr Marilyn Glenville heeft ook gerapporteerd over een verhoogde vetstofwisseling dat met Pantotheenzuur optreedt.

Natuurvoeding

Natuurvoeding-producten die een rijke bron van vitamine B5 zijn omvatten vlees, vis, gevogelte, tarwe producten, bonen en groene groenten zoals spruitjes, broccoli en spinazie. Deficiëntie van de vitamine B5 is zeldzaam, zodat u niet hoeft te nemen echter supplementen, een multi vitamine supplement kan helpen bij het vervullen van de dagelijkse behoefte van het lichaam van de vitamine.

Deficiëntie

Terwijl een vitamine B5 tekort zeldzaam is, een tekort aan deze vitamine kan leiden tot verlies van eetlust, depressie, zwakte en vermoeidheid. Vitamine B5-deficiëntie is gebruikelijk voor degenen die buitensporig veel alcohol consumeren.

Bijwerkingen

Aangezien vitamine B5 een wateroplosbare vitamine is, zijn er geen bijwerkingen van het nemen van het in grote doses aangezien overtollige vitamine uit het lichaam wordt vrijgegeven tijdens de uitscheiding. Elke persoon is anders, dus als u merkt dat eventuele bijwerkingen bij het nemen van vitamine B5 je moet stoppen met de vitamine en overleg met uw arts.


gerelateerde artikelen