Lagere terug en Hip Pain na veel joggen

December 4

Lagere terug en Hip Pain na veel joggen

Joggen is een doeltreffende en goedkope manier om uw gezondheid en cardiovasculaire conditie te verbeteren. Goede joggen vorm is afhankelijk van spieren en gewrichten niet alleen in uw onderlichaam maar ook je bovenlichaam. Vanwege de fysiek veeleisende en high-impact aard van de activiteit ondervindt u pijn of ongemak in sommige gebieden--vooral in de onderrug en heupen.

Oorzaken van lage rugpijn

Tijdens en na een jogging training, kan lage rugpijn optreden in twee verschillende gebieden--de wervelkolom zelf of de daaraan gehechte spiermassa. Constante pijn en pijn in uw rug kunnen duiden op een ernstig letsel, zoals een hernia schijf of degeneratieve schijf ziekte. Als dit het geval is, duurt het waarschijnlijk medische interventie het probleem te repareren. Pijn of krampen in de spieren van lage-rug kunnen zelf behandeld, of zelfs te voorkomen door een geschikte oefeningsprogramma.

Oorzaken van Hip Pain

Heup pijn na het lopen kan voortvloeien uit diverse verschillende factoren, wat ernstige, sommige klein, als Dr. Andrew Gregory op de website BeginnerTriathlete.com verklaart. Sommige schadelijker bronnen van pijn omvatten botbreuken, artrose van het heupgewricht, kraakbeen tranen, bursitis of piriformis syndroom. Minder ernstig en waarschijnlijker oorzaken van uw heup pijn zijn verzwakt en strakke spieren rond het heupgewricht. Als u vermoedt een ernstige kwestie dat, staken joggen en neem onmiddellijk contact op met uw zorgverzekeraar. Anders een versterking en stretching routine mogelijk al ubehoefte te joggen pijn-vrij.

Rekken en versterken

Terwijl ze lijkt misschien volledig gescheiden problemen, lage rug en heup pijn kunnen zowel worden verlaagd met een interne versterking en stretching van programma. Een effectief programma omvat buik- en gluteos versterking van oefeningen, zoals planken, kant planken, fiets crunches, squats, lunges, kant lunges en step-ups. Rekken van de spieren met een neiging om te verkorten en veroorzaken problemen--vooral de heup flexoren, hamstrings, piriformis en spieren van de onderrug--zal ook helpen verlichten pijn. Versterking van de oefeningen kan worden uitgevoerd drie opeenvolgende dagen per week terwijl rekoefeningen twee tot drie keer per dag moet worden uitgevoerd.

Extra aanbevelingen

Uitwerken van smart minder problemen met huidige en toekomstige problemen voorkomen. Voer altijd een vijf - tot 10 minuten warming-up voorafgaand aan uw jog. Draag comfortabele, ondersteunende schoenen om vermindering van geen onnodige impact op je heupen en onderrug. Implementeren van een cross-trainingsprogramma en Vermijd joggen dagelijks te lager uw risico van overmatig gebruik letsels. Terwijl asfalt en cement kunnen de meest geschikte oppervlakken voor stormloop voort, zijn ze ook de meest schadelijke. Probeer in plaats daarvan naar het grootste deel van uw tijd op vuil paden, gras, zand of een atletiekbaan.


gerelateerde artikelen