Bijbel dieetplan

April 11

De Bijbel dieetplan, ook bekend als de Maker's dieet, is een voeding plan ontwikkeld door Jordan Rubin, een motiverende spreker. Rubin beweert dat dit voeding plan hielp hem genezen van de ziekte van Crohn, hoewel er geen huidige wetenschappelijke aanwijzingen ter ondersteuning van het verband tussen de Bijbel dieetplan en beheer van de ziekte van Crohn. De Bijbel dieetplan is gebaseerd op het dieet beginselen die worden beschreven in de boeken van het Oude Testament van Deuteronomium en Leviticus. Praat met uw arts alvorens de Bijbel dieetplan voor enig doel.

Voedingskeuzes

De Bijbel dieetplan richt zich sterk op plantaardig voedsel. Deze voedingsmiddelen zijn volle granen, bonen, peulvruchten, fruit, noten en zaden. Het maakt ook de meeste groenten. Dit dieet maakt gebruik van sommige soorten vlees, met inbegrip van gebakken of gegrilde vis, rundvlees, wild wild vlees, Turkije en kip. Insecten zoals sprinkhanen, sprinkhanen en krekels zijn ook toegestaan onder de Bijbel dieetplan.

Uitgesloten voedingsmiddelen

Overeenkomstig de Levitische wetgeving zijn alle soorten varkensvlees verboden onder de Bijbel dieetplan. Het gaat hierbij om worst, spek, ham, koteletten, chorizo en varkensvlees pepperoni. Dit dieetplan ontmoedigt consumptie van levensmiddelen die geraffineerde bloem of suiker, zoals gebak, snoepjes, ketchup, frisdranken en wit brood en pasta's. Het verbiedt ook schaal-en schelpdieren zoals paling, krab, kreeft, oesters, garnalen en langoest. Gebakken vlees en verwerkte vleeswaren zoals bologna, Cornedbeef en rosbief worden ontmoedigd.

Fasen

De Bijbel dieetplan bestaat uit drie fasen, die minder dan de aanbevolen in de plannen van Atkins of South Beach dieet fasen te onderscheiden. Volgelingen van de Bijbel dieetplan elimineren geraffineerde meel en suikers in de eerste fase, die ongeveer 14 dagen duurt. De eerste fase moedigt ook afschaffing van granen en zetmeelhoudende groenten zoals maïs, bieten en aardappelen. De tweede fase, die ook ongeveer 14 dagen duurt, legt de nadruk op de dezelfde dieet beperkingen; echter, mensen die de Bijbel dieetplan voor gewichtsverlies volgen kan beginnen afvallen in een trager tempo. De derde fase, die geen vastgestelde tijdsbestek heeft, toestaat geleidelijke integratie van zetmeelrijke groenten en granen.

Andere elementen

In tegenstelling tot andere gemeenschappelijke diëten in de Verenigde Staten benadrukt de Bijbel dieetplan spirituele praktijk naast voedingskeuzen. Aanhangers van dit plan deelnemen aan gebeden van dank en bekering aan het begin en eind van elke dag. Rubin benadrukt gebed als een instrument voor het beheer van stress. De Bijbel dieetplan moedigt ook een gedeeltelijke snel eenmaal per week--op vasten dagen, volgelingen alleen verbruiken vloeistoffen zoals water en verse sappen tot de avondmaaltijd.


gerelateerde artikelen