Welke oorzaken hoge Triglyceride-niveaus in het bloed & wat kan ik doen om te verlagen?

November 2

Welke oorzaken hoge Triglyceride-niveaus in het bloed & wat kan ik doen om te verlagen?

Als je eet, zijn calorieën die niet onmiddellijk worden gebruikt omgezet in triglyceriden en opgeslagen als lichaamsvet. Later, vergemakkelijken hormonen de vrijlating van deze opgeslagen triglyceriden om te voldoen aan de energiebehoefte van het lichaam tussen de maaltijden. Een zekere mate van triglyceriden-- of vetten--circuleren in het bloed is normaal en gezond, met nuchtere waarde minder dan 150 milligram per deciliter als normaal beschouwd. De American Heart Association adviseert minder dan 100 mg/dl als markering voor een optimale metabole gezondheid. Bij 150 tot 199, triglyceriden worden beschouwd als grens hoog, 200-499 wordt beschouwd als hoog en 500 of meer, wordt beschouwd als zeer hoog.

Risico's en oorzaken

Hoge triglyceriden worden geassocieerd met een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Volgens van de AHA 2011 "wetenschappelijke verklaring op triglyceriden en hart-en vaatziekten," voorziet een hoog niveau van triglyceriden in het bloed een belangrijke indicator voor verhoogde risico's CVD, vooral wanneer beschouwd samen met LDL en HDL cholesterol. Oorzaken van verhoogde triglyceriden zijn levensstijl factoren, zoals overgewicht en obesitas, lichamelijke inactiviteit, roken, buitensporig alcoholgebruik en een hoge koolhydraten dieet. Sommige ziekten--zoals type 2 diabetes en nier ziekte--bepaalde medicijnen en genetica ook spelen een rol in verhoogde triglyceriden.

Afvallen

In haar verklaring van 2011 op triglyceriden en hart-en vaatziekten aanbevolen de AHA intensieve levensstijl therapie als de eerste lijn van de aanval. Voor veel mensen, kunnen levensstijl wijzigingen worden volstaan met het terugbrengen van triglyceriden in een gezond gamma. Als u overgewicht, werken om bovenmatige ponden te verliezen. Zelfs een bescheiden gewichtsverlies kan het verbeteren van gezondheid. Een verslag van 2005 in de "European Journal van het hart" de effecten van gematigde gewichtsverlies op een aantal gezondheid markeringen geëvalueerd en gerapporteerd dat verliezen van 5 tot 10 procent van het lichaamsgewicht over het algemeen geassocieerd met een vermindering van 20 naar 30 - percenten in triglyceriden.

Mediterrane dieet

De AHA raadt aan een hart-gezond dieet zoals het mediterrane dieet voor verbetering van de triglyceriden. Dit dieet legt de nadruk op groenten, fruit, volle granen, noten en omega-3 vetten. Het ontmoedigt de consumptie van geraffineerde koolhydraten, transvetten en verzadigde vetten. Volgens de AHA, ter vervanging van de calorieën uit toegevoegde suikers en fructose met calorieën uit onverzadigde vetten kunnen opleveren een extra 10 - aan 20 procent reductie in triglyceridenspiegels. Een artikel van April 2010 in het "Journal van de American Medical Association" ook gemeld dat een stijging van het verbruik van calorieën uit suiker werd geassocieerd met een toename van de triglyceriden.

Bewegende krijgen

Aërobe activiteit vermindert triglyceriden. Oefening verbetert het vermogen van het lichaam vet te gebruiken voor energie, en mensen met hogere niveaus van triglyceride neigen om de grootste voordelen van oefening. Een studie van 2001 gemeld in "Aderverkalking, trombose en vasculaire biologie"-- en waarnaar wordt verwezen in 2011 door de AHA--gevonden dat mannen met triglyceriden groter is dan 150 mg/dl een vermindering van de 15 - tot 20 procent na 20 weken voorgeschreven training ervaren. De oefening bestond uit een gemiddelde van 3 stationaire fietsen sessies per week, begint bij matige intensiteit gedurende 30 minuten en neemt toe tot krachtig intensiteit gedurende 50 minuten.

Andere veranderingen in levensstijl

Roken heeft vele schadelijke gevolgen, een daarvan de verhoging van de triglyceriden van het bloed is. Als u rookt, zijn er vele redenen om te stoppen. Verhoogde triglyceriden is een van hen. Het bewijs op matig alcoholgebruik--maximaal 1 ounce dagelijks-- en triglyceride niveaus wordt gemengd. Het bewijs tegen overmatig alcoholgebruik is duidelijker. In 1999, het "American Journal of Clinical Nutrition" gemeld dat bijna 1 op de 5 ziekenhuis alcoholisten heeft triglyceridenspiegels groter is dan 250. De AHA adviseert volledige onthouding van alcohol voor mensen met zeer hoge niveaus van triglyceriden.


gerelateerde artikelen