Problemen van het spinale fusie

October 21

Problemen van het spinale fusie

De complicaties en de uitkomsten van de spinale fusie-operatie kunnen variëren volgens het niveau van de fusie en de chirurgische benadering. Spinale fusie niet meestal leidt tot een volledige genezing of verlichting van de totale symptomen, maar het is over het algemeen succesvol als het gaat om het oplossen van de meerderheid van de pijnlijke symptomen in de rug en benen. Volgens een artikel van 2002 in "The Spine Journal" is deze operatie niet zonder problemen omdat grote complicaties kan maar liefst 29 procent.

Fusion mislukking

Volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen is het doel van de spinale fusie-operatie te stabiliseren en vertebrale beenderen zodat ze samen groeien en niet meer verplaatsen. De chirurg zal met autograft bot van het bekken, allograft bot van een donor, of via een kunstmatige bot substituut botgroei stimuleren. Maar zelfs met goede stabilisatie en fusion, is een groot probleem met het resultaat dat de Vertebrale botten gewoon niet smelten samen, volgens een artikel van 2009 in het tijdschrift "Toegepaste radiologie." De journal meldt ook dat dit heerst vooral in oudere patiënten en degenen die roken. Het resultaat is pseudoartrose of onvolledige fusion en vertegenwoordigt een belangrijke problematisch resultaat. Een aanverwant probleem treedt op omdat gesmolten wervels zijn niet zo mobiel en dit leiden mechanische stress op de botten hierboven en hieronder de fusie tot kunnen. Dit kan produceren artritis en schijf ziekte boven en onder de gesmolten segmenten en treedt op in ongeveer 10 procent van de patiënten, volgens "The Spine Journal."

Hardwareproblemen

De fixatie hardware, schroeven, platen en staven kunnen mislukken als gevolg van metaalmoeheid. Volgens een artikel van 2009 in het tijdschrift "Toegepast radiologie", kan dit resulteren in een pseudoartrose of bot fusion mislukking, die extra chirurgie wellicht te repareren of te vervangen. De metalen hardware zelf kunnen irriteren aangrenzende weefsels en dit kan resulteren in pijn, Holte vorming en zelfs druk zweren. Ook kan het bot rond de schroeven beginnen te resorb of eroderen. Deze zwakheid in de wervels kan produceren en een fractuur kan ondervinden, dwingt tot verwijdering van de hardware. Het meest ernstige gevolg van een hardwareprobleem is neurologische schade. Een gebroken of afgehaalde stuk van hardware kan schade aan het ruggenmerg of spinale wortels, wat resulteert in sensorische en motorische tekorten, met inbegrip van zwakte, pijn, veranderingen in sensatie, en blaas of darm dysfunctie.

Andere problemen

Volgens de Medline Plus, een dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine, omvatten de andere problemen met de wervelkolom chirurgie infectie op de chirurgische site of in de wervels. Dit kan worden behandeld met antibiotica. Ook kunnen de wervels die boven en onder de gesmolten beenderen veroorzaken problemen zoals pijn in de toekomst. Andere problemen die kunnen optreden zijn diep-veneuze trombose en bloedstolsels, die kunnen ernstig zijn als ze een reis naar de hersenen. Een lokale of systemische infecties kan ook optreden, maar dit kan gemakkelijk worden behandeld met antibiotica. Een zekere mate van bloeden kan optreden en, afhankelijk van waar het is, kan vergen een andere operatie te repareren. Fusion chirurgie of elke operatie kan resulteren in pulmonaire emboli en andere problemen. Zenuwen en bloedvat schade ook kan optreden, maar dit is zeldzaam.


gerelateerde artikelen