Lijst van recyclebaar kunststof

August 16

Lijst van recyclebaar kunststof

Omdat kunststof wordt gebruikt in zoveel producten, is het belangrijk om te recyclen plastic afval voorkomen en het milieu te beschermen. Kunststof is zo breed dat recycling is gegroepeerd in zeven codes, die zich op de bodem van meest recyclebaar kunststof producten bevinden gebruikt. Deze codes werden ontwikkeld door The Society of the Plastics Industry, Inc in 1988 om te helpen de inhoud van de hars van de plastic ook bepalen hoe het gerecycleerd worden zal. Dit systeem hielp een nationale norm voor plastic recycling.

Code 1

Code 1 recyclebaar kunststof zijn gemaakt van polyethyleentereftalaat. Dit product is duidelijk, sterk en semi-bestand tegen hitte, waardoor het nuttig in toepassingen zoals frisdrankflessen. Als gerecycleerd, wordt codenummer 1 flessen zijn in hoge vraag om te worden vernieuwd in polyester producten, met inbegrip van kleding en fleece slijtage.

Code 2

Code 2 producten zijn gemaakt van polyethyleen met hoge dichtheid. Dit type van kunststof is sterk en bestand tegen chemicaliën, waardoor het een populaire optie voor SAP, melk, granen vak voeringen en retail zakken. De bestandheid tegen chemicaliën maakt het ook een populaire optie voor wasmiddelen en bleekmiddel. Gerecycled code 2 plastics worden gebruikt voor een verscheidenheid van producten variërend van olie containers aan plastic hout.

Code 3

Code 3 kunststof bevatten polyvinylchloride, of PVC. PVC's stabiele elektrische kwaliteiten en weerbestendig eigenschappen maken het nuttig in de isolatie van de draad, medische slangen en bouw benodigdheden zoals leidingen en vloer tegels. Als gerecycleerd, kunnen code 3 producten maken een breed scala aan producten, variërend van spatlappen verkeer kegels en tuinslangen.

Code 4

Code 4 kunststoffen bevatten lage dichtheid polyetheen. Vanwege deze kunststof de duidelijkheid en het vermogen te verzegelen gemakkelijk, is het meest gebruikt in plastic zakken. Het kan echter ook worden gebruikt in andere flexibele kunststof toepassingen zoals frisdrank zes pack ringen, melkpakken en speeltuin dia's. Als gerecycleerd, wordt lage dichtheid polyetheen gebruikt in een verscheidenheid van staalproducten uit vuilnisbakken naar meubelen.

Code 5

Code 5 kunststoffen bevatten polypropyleen. Polypropyleen heeft een hoog smeltpunt, waardoor dit stoffen bevatten die oorspronkelijk warm gegoten zijn kan. Zijn duurzaamheid tegen olie maken het ook een gemeenschappelijke keuze voor gegoten auto-onderdelen. Als gerecycleerd wordt polypropyleen gebruikt voor meerdere items, met inbegrip van gevallen van auto accu en olie trechters.

Code 6

Code 6 kunststof zijn gemaakt van polystyreen. Dit type kunststof kan worden vaste of geschuimde, waardoor het een populaire optie voor eierdozen en super markt wegwerp vlees bakken. Als gerecycleerd, kan polystyreen worden omgezet in producten zoals schuim platen en bekers of thermische isolatie.

Code 7

Code 7 wordt gebruikt voor een kunststof die hierboven niet wordt genoemd of voor kunststoffen die een mengsel van twee of meer van de andere kunststof typen zijn.


gerelateerde artikelen