Voeding in Chinees Takeout

May 21

Voeding in Chinees Takeout

Traditionele Chinese keuken is schering en inslag met verse groenten, magere eiwitten en aromatische kruiden, maar wanneer u takeout in Amerika bestelt, je bent waarschijnlijk ook om een teveel aan natrium, veel vet en oversized gedeelten. Dat betekent niet dat uw takeout nacht heeft een dieet ramp; Kies verstandig en u kunt genieten van een gezonde Chinese maaltijd-- of ten minste een dat uw gezondheid inspanningen zal niet ontsporen. Calorie bedragen kunnen variëren, afhankelijk van het restaurant.

Wat te bestellen

Een Chinese takeout menu is de lijst van wat je moet bestellen veel korter dan de opties die u moet vermijden. Gerechten op de eerste lijst omvatten een starter won ton soep, die ongeveer 100 calorieën heeft, volgens Shape.com. De soep bouillon gebaseerde kunt u vermijden het eten van te veel van uw hogere-calorie-hoofdgerecht. Als uw favoriete Chinese restaurant een licht-en-gezonde sectie op haar menu heeft bestellen vanaf daar zoute sauzen of teveel olie te voorkomen. Als dat niet het geval is, zoekt u naar magere eiwitten zoals vis, kip, rundvlees, varkensvlees en tofu-- en bestelling uw proteïne gestoomde of gekookte. Een schotel zoals Boeddha's Delight, gemaakt met tofu en groenten, hebben zo weinig als 200 calorieën als u een kleine, gestoomde gedeelte, of het kan komen binnen bij 500 calorieën ronde of meer hebt u een grotere, gesauteerde gedeelte. Als u niet wilt dat uw entree gekookt of gestoomd, vraag de chef te roeren bak het in minder olie dan gewoonlijk, stelt de American Heart Association. Vragen om bruine rijst in plaats van wit, zoals het is hoger in vezel. Als u alleen tussen witte en gebakken kiezen kunt rijst, gaan voor de voormalige-- of volledig overslaan.

Voedsel om te vermijden

Als een menu een schotel als krokant bevat, bekleed, tweemaal-gekookte of mishandelde, is een goede indicatie dat je moet vermijden. Zelfs groenten niet veilig zijn, zoals Chinese restaurants frituur ze meestal voor het roerbakken, vertelde chef-kok Brian Ray Health.nl. Enkele van de meest offensieve Chinese takeout gerechten--voedingswaarde spreken--omvatten lo mein, die meer dan 900 calorieën van voornamelijk geraffineerde koolhydraten bevatten kan; Oranje rundvlees, een gebakken gerecht met een zoete saus die vaak 1200 tot 1500 calorieën bevat; en mu shu varkensvlees, die beschikt over ongeveer 1000 calorieën per bestelling--zonder de traditionele pannenkoeken.

Zwemmen in natrium

Zelfs wanneer u erin slaagt om te controleren van de calorieën in een Chinese schotel, u nog steeds geconfronteerd met een nutritionele valkuil: natrium. Bijvoorbeeld, merkt een 2012 "Vorm" magazine artikel dat kip in zwarte bonensaus vrij laag in calorieën bij 800 per bestelling is, maar het bevat een maar liefst 4000 mg natrium. Het is vaak de sauzen die zijn ingepakt met natrium, dus vraag voor saus aan de kant. Specerijen kunnen ook een belangrijke rol spelen in het natriumgehalte; Sla de sojasaus, waarin meer dan 1000 milligram per eetlepel, terwijl hoisin saus ook hoog, op 250 milligram per eetlepel is. De American Heart Association adviseert streven naar minder dan 1.500 milligram natrium per dag.

Presenteren maten

Het is gemakkelijk om teveel calorieën eet wanneer u Chinees takeout, bestelt omdat de porties zo groot zijn. Vergeet niet dat Chinese voedsel--zelfs takeout--is vaak bedoeld om te worden geserveerd familie-stijl--elke order genoeg voedsel voor twee tot drie personen is. Split een voorgerecht en een aperitief met een vriend of je bent alleen dineren, sla de helft de maaltijd voor morgen.


gerelateerde artikelen