Wat te eten als je pre-diabetes

July 25

Wat te eten als je pre-diabetes

Pre-diabetes, een voorwaarde dat bijna altijd resulteert in de ontwikkeling van diabetes Type 2, is van invloed op 79 miljoen Amerikanen, volgens de American Diabetes Association. Diabetes is een aandoening die voorkomt dat uw lichaam absorberen van glucose of suiker uit je bloed. Dit kan leiden tot gevaarlijk hoge niveaus van de bloedsuiker, die na verloop van tijd leiden blindheid en zenuw of hart schade, nierschade, nierfalen tot kan. Veranderen van uw eetgewoonten kan de progressie van pre diabetes om diabetes te stoppen.

Progressie

Wat te eten als je pre-diabetes

Glucose of suiker, is de belangrijkste energiebron van uw lichaam, en het komt uit verschillende koolhydraten zoals fruit, melk, rijst, maïs, aardappelen, pasta en bonen. Als je lichaam deze koolhydraten breekt, zet de suiker in energie. Diabetes voorkomt dat uw lichaam maken deze conversie, resulterend in een opeenhoping van suiker in uw bloed. Tijdens de fase van pre diabetes is het moeilijk voor je lichaam te gebruiken insuline, een hormoon dat bij het vervoer van de suiker naar uw cellen helpt. Dit leidt tot de niveaus van de glucose van de hoger-dan-normale, een waarschuwing teken dat diabetes aan de horizon is.

Volkoren voedsel

Wat te eten als je pre-diabetes

Consumeren volkoren granen en brood, bruine rijst en bruine pasta in plaats van witte rijst en brood, kunnen witte pasta en verwerkte granen helpen controle uw glucose niveaus door het vertragen van de opname van suiker in uw bloed. Deze voedingsmiddelen voorzien u van de energie die je lichaam vereist gelijktijdig de beheersing van uw bloedsuiker.

Groenten en fruit

Wat te eten als je pre-diabetes

Net als volle granen, groenten en fruit zijn hoog in vezel en helpen uw bloedsuikerspiegel controleren. De vezel die ze bevatten vertraagt de absorptie van suiker, net als volle granen. De American Diabetes Association raadt aan te kiezen uit de brede waaier van kleuren om de variatie in uw dieet.

Mager vlees

Wat te eten als je pre-diabetes

Eiwit is essentieel voor de bouw van nieuwe cellen, maar de hoeveelheid vet in uw dieet bepalen is ook belangrijk. Obesitas is een primaire risicofactor voor diabetes en hoog cholesterolgehalte bijdraagt aan hart-en vaatziekten. Kies mager stukken vlees die eindigen op "loin." Pluimvee minus de huid, bij voorkeur wit vlees eten. Vis is de gezondste optie; de ADA raadt aan twee tot drie porties per week.

Werken met een diëtist

Wat te eten als je pre-diabetes

Als u het moeilijk om te bedenken van gezonde maaltijd plannen of slechte gewoonten te breken vinden, het advies inwinnen van een geregistreerde diëtist. Ze leert u hoe om noodzakelijke veranderingen terwijl het vinden van manieren om te nemen voedingsmiddelen die u genieten. Ze leert u hoe te ontwikkelen uw eigen menu's, en bieden advies over de voorbereiding van de maaltijd.


gerelateerde artikelen