Koolhydraten in Wasabi erwten

June 25

Koolhydraten in Wasabi erwten

Wasabi peas is een populair Japans geïnspireerde snack gemaakt van gedroogde erwten en op smaak gebracht met wasabi, een specerij gemaakt van kool, mierikswortel en mosterd. Rauwe groene erwten bieden een aanzienlijke hoeveelheid voedingswaarde, en veel van deze voeding in de vorm van hun gedehydrateerde, wasabi-smaak behouden. Ongeveer 18 procent van het gewicht in een ruwe erwt bestaat in de vorm van koolhydraten.

Totaal koolhydraten

Een portie van wasabi peas is 28 g of ongeveer 1 oz. Elke portie bevat 16 g totale koolhydraten. Volgens de Food and Nutrition Raad van het Instituut voor geneeskunde, koolhydraten administratief dient te verwerken voor 45 tot en met 65 procent van de volwassen voeding. Als u meestal 2.000 calorieën per dag consumeren, moeten koolhydraten bevatten 900 tot 1.300 van hen. Koolhydraten bevatten 4 calorieën per gram, dus je ongeveer 225 tot 325 g koolhydraten per dag moet. Een portie van wasabi erwten bevat ongeveer 5 tot 7 procent van de behoeften van uw koolhydraten, gebaseerd op een 2000 calorieën dieet.

Voedingsvezels

Voedingsvezels is een complexe koolhydraten gevonden in plantaardig voedsel. Deze voedingsstof heeft een positief effect op het spijsverteringsstelsel, en kan helpen lagere cholesterol en glucose bloedspiegels, waardoor verbetering van de cardiovasculaire gezondheid en helpen bij gewichtsverlies. Voedingsvezels kan ook beschermen tegen darmkanker. Een portie van wasabi erwten bevat 4 g voedingsvezels. Volwassen mannen en vrouwen moeten verbruiken 38 en 26 g vezels per dag, respectievelijk.

Suikers

Suikers zijn enkelvoudige koolhydraten die bestaat uit slechts één of twee saccharide moleculen. Hoewel sommige eenvoudige suikers bestaan natuurlijk in plantaardig voedsel, food bedrijven er vaak toegevoegde suikers gebruikt voor smaak. Deze toegevoegde suikers kunnen leiden tot een stijging in de niveaus van de glucose van het bloed, wat resulteert in verhoogde type-2 diabetesrisico, gewichtstoename en een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Een portie van wasabi erwten bevat 2 g suikers. De American Heart Association adviseert volwassen mannen en vrouwen verbruiken minder dan 150 en 100 calorieën, of 37,5 en 25 g, toegevoegde suikers per dag, respectievelijk.

Extra voeding

Een portie van wasabi erwten bevat 3 g vet, 6 g eiwit en 160 mg natrium. Vet en eiwit zijn macronutriënten; volwassenen moeten verbruiken 20 tot 35 procent en 10 tot en met 35 procent van hun calorieën uit vet en eiwit per dag, respectievelijk. Natrium is een mineraal en helpt bevorderen van hydratatie helpt spiersamentrekkingen. Diëten rijk aan natrium kunnen leiden tot hoge bloeddruk, echter. Het USDA raadt aan dat volwassenen hun natrium inname tot 2.300 mg per dag beperken.


gerelateerde artikelen