Welke oorzaken gevoelloosheid in rechterhand?

July 5

Welke oorzaken gevoelloosheid in rechterhand?

Overzicht

Gevoelloosheid in handen (ongeacht of dit het recht of de linkerhand) suggereert een probleem met de zenuwen of het verkeer. Als de gevoelloosheid alleen aan de ene kant is, maakt het het waarschijnlijker dan het probleem is met de zenuwen die eigenlijk de rechterhand in tegenstelling tot een probleem in de hersenen of het ruggenmerg enervate. Anders, gevoelloosheid in de rechterhand kan worden veroorzaakt door een gebrek aan verkeer. Gevoelloosheid in één hand kan worden veroorzaakt door trauma of zwelling aan de zenuwen in die hand of aan een systemische ziekte die invloed kan hebben op de zenuwen, maar gebeurt er met alleen symptomen worden veroorzaakt in één hand (voor de toepassing van dit artikel, de rechterhand).

Lokale problemen

Een "lokale" probleem is een die er een specifiek letsel of aandoening van de zenuwen in de hand. Een soort trauma dat schadelijk is voor de zenuwen van de rechterhand, bijvoorbeeld, of veroorzaakt zwelling rond deze zenuwen kan leiden tot gevoelloosheid van de rechterhand. Er zijn veel verschillende soorten verwondingen die dit soort problemen kunnen veroorzaken, met inbegrip van gebroken botten, diepe snijwonden of een blauwe plek of zwelling dat van invloed is op de zenuwen. Soms dit trauma kan optreden in de bovenarm, die is waar een netwerk van zenuwen genoemd de plexus brachialis is gelegen. In andere gevallen kan de zenuw probleem optreden met de pols, zoals met carpaal tunnelsyndroom. Met carpaal tunnelsyndroom, kunnen de pezen waarmee de spieren in handen opzwellen als gevolg van overmatig gebruik, waardoor de zenuwen die informatie uit de hand voeren te worden geknepen, leidt bij de hand gevoelloosheid.

Systemische problemen

Omdat de handen hebben zo veel sensorische zenuwen die ze (met name de vingertoppen leveren), zal de systemische problemen die leiden schade aan de zenuwen tot kunnen vaak eerst in de handen worden opgemerkt. Als slechts één hand wordt beïnvloed, kan het alleen vanwege het feit dat één zijde van het lichaam meer dan de andere getroffen. Diabetes, bijvoorbeeld, vaak leidt tot slechte circulatie in de uiteinden van het lichaam, wat tot gevoelloosheid in handen en voeten leiden kan. Een andere ziekte, lupus, wordt gekenmerkt door het immuunsysteem aanvallen van normale weefsel, met inbegrip van zenuwweefsel. Dientengevolge, kan lupus leiden tot gevoelloosheid in de rechterhand. Tot slot kunnen enkele problemen met circulaties en bloedcellen, zoals pernicieuze anemie, leiden tot gevoelloosheid in de rechterhand.


gerelateerde artikelen