Wat Is Lorazepam voor gebruikt?

January 29

Lorazepam is een soort medicatie bekend als een benzodiazepine. Deze klasse van medicijnen handelt op het centrale zenuwstelsel naar de effecten van GABA, een neurotransmitter die een kalmerend effect op de zenuwen en de spieren produceert versterken. Lorazepam wordt meestal voorgeschreven voor de behandeling van zowel acute als chronische angst, maar de drug kan leiden tot psychische en fysieke afhankelijkheid wanneer genomen voor lange periodes, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Angst

Lorazepam is FDA goedgekeurd voor de korte termijn behandeling van symptomen van angst, met of zonder symptomen van depressie. Volgens «««Drugs.com werkt lorazepam voor de behandeling van angst door indrukken van het centrale zenuwstelsel zonder de cardiovasculaire of respiratoire systemen. De gebruikelijke dosis is tussen 2 en 3 mg per dag, elke zes tot acht uur.

Slapeloosheid

Vanwege de kalmerende effecten, is lorazepam soms voorgeschreven voor de behandeling van tijdelijke slapeloosheid als gevolg van Situationeel stress of acute angst. In deze gevallen wordt een enkelvoudige dosis van de medicatie toegediend voor het slapengaan. De FDA adviseert tegen het nemen van lorazepam voor de behandeling van slapeloosheid veroorzaakt door andere factoren dan tijdelijke angst.

Misselijkheid

Volgens de American Cancer Society, wordt lorazepam vaak gebruikt voor de behandeling van anticiperende misselijkheid als gevolg van chemotherapie. Het kan worden beheerd onder de tong in deze gevallen, of gecombineerd met andere anti-misselijkheid medicatie en onmiddellijk na de chemotherapie behandeling.

Status Epilepticus

Injecties van lorazepam worden gebruikt voor de behandeling van acute, ernstige aanvallen, bekend als status epilepticus. De medicatie toont geen voordeel als een langdurige preventieve behandeling voor inbeslagneming stoornissen, echter, als het lichaam zich snel een tolerantie voor lorazepam ontwikkelt, waardoor zij ondoeltreffend bij gebruikelijke doseringen.

Premedication

Naast kalmerende angst, heeft lorazepam krachtige amnesic effecten op de hersenen. Dit maakt het erg handig als gegeven tot twee uur voor de chirurgische of tandheelkundige procedures. Toediening van lorazepam voordat operatie de hoeveelheid anesthesie vermindert vereist en naleving, volgens Drugs.com kan verhogen.

Andere toepassingen

Lorazepam wordt vaak beheerd om redenen die niet goedgekeurd door de FDA. Deze off-label gebruik omvatten alcohol terugtrekking, sedatie tijdens het gebruik van de ventilator, beheer van manie, behandeling van rusteloze benen syndroom, en preventie en behandeling van spierspasmen in mensen met multiple sclerose en cerebrale parese.


gerelateerde artikelen