Depressie geneeskunde met de minste bijwerkingen

October 12

Het kiezen van de juiste antidepressivum kan is een belangrijk onderdeel van de behandeling van depressie, en de mogelijke bijwerkingen van een medicijn een afschrikkende werking hebben. De Mayo Clinic wordt toegevoegd dat "hinderlijke bijwerkingen kunnen het moeilijk maken te houden met de behandeling." Depressie geneeskunde kan worden opgedeeld in drie groepen: reuptake inhibitors (NDRIs, SSRI's en SNRIs), cyclische antidepressiva (tricyclische en tetracyclics) en monoamine-oxidase remmers (MAO-remmers). Heropname remmers hebben de minste bijwerkingen en zijn de eerste keuze voor medicatie.

Noradrenaline en Dopamine Reuptake Inhibitors

Noradrenaline en dopamine reuptake inhibitors (NDRIs) werken door te voorkomen dat de recycling van noradrenaline en dopamine in de hersenen, die stemming verbetert. De Mayo Clinic constateert dat slechts één NDRI is goedgekeurd voor de behandeling van de depressie--bupropion. NDRIs hebben de minste seksuele bijwerkingen uit alle de antidepressiva, en kan ook helpen met het onderdrukken van eetlust en roken verzoekt; zij moeten echter niet worden gebruikt door mensen met aanvallen, boulimia of anorexia. NDRIs hebben sommige bijwerkingen, waaronder gewichtsverlies, hoofdpijn, droge mond, gebouw, constipatie, keelpijn en problemen slapen.

Selectieve serotonine heropname remmers

De Mayo Clinic zegt dat selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's), zoals fluoxetine en sertraline, de meest populaire keuze voor depressie geneeskunde zijn. Dit medicijn werkt op dezelfde wijze NDRIs, maar voorkomen dat de heropname van slechts één neurotransmitter, serotonine. SSRI's, echter seksuele bijwerkingen zoals problemen die het bereiken van een orgasme veroorzaken. Andere bijwerkingen zijn misselijkheid, droge mond, gewichtstoename, slaperigheid en slapeloosheid.

Serotonine en noradrenaline Reuptake Inhibitors

Het laatste type van heropnameremmer, serotonine en Noradrenaline reuptake inhibitors (SNRIs) richten op zowel serotonine en noradrenaline in de hersenen. De Mayo Clinic merkt dat duloxetine en venlafaxine, twee SNRIs, zijn goedgekeurd voor de behandeling van de depressie. Bijwerkingen van SNRIs zijn vergelijkbaar met de bijwerkingen van SSRI, waaronder misselijkheid, slaperigheid, abnormale dromen, droge mond, hoofdpijn en seksuele disfunctie.


gerelateerde artikelen