Een strikte Jain-dieet

October 14

Een strikte Jain-dieet

Jainism is een Indiase religie die al sinds de oudheid. De kern van de Jain is religie de overtuiging dat om te redden van iemands ziel, men moet beschermen andere zielen, een beginsel Absorbtion "ahimsa" Geweldloosheid. In toenemende mate Jain voedsel wordt geserveerd door restaurants, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen die tegemoet te aan de Jain cliënteel, volgens "The Hindu," een leidende krant in India komen.

Geweldloosheid

Aangezien Jains sterk in het principe van geweldloosheid naar alle levende wezens geloven, is hun dieet vegetariër. In tegenstelling tot veel vegetariërs, echter Jains breiden hun definitie van "levende wezens" met bacteriën en andere micro-organismen. Bovendien, is het niet aanvaardbaar om alleen maar te voorkomen dat levensmiddelen afkomstig van dierlijke bronnen. Het oogsten van sommige voedingsmiddelen schadelijk is voor levende wezens, en een Jain moet niet het consumeren van deze voedingsmiddelen. Volgens Arihant.us, een website van Jain, kan Jains niet eten na zonsondergang als het "kan de dood van minute micro-organismen die ontstaan in het donker." De mate van striktheid waarmee Jains aan hun dieet houden verschilt van persoon tot persoon.

Voedsel beperkingen

In overeenstemming met hun vegetarisme Vermijd Jains alle dierlijke vlees. Sommige Jains Vermijd ook eieren en melk. Narendra Sheth, spreken op het Seminar van de Jiva-Daya, wijst erop dat het consumeren van melk in strijd met het principe van geweldloosheid vanwege de onmenselijke behandeling van melkkoeien zijn. Hetzelfde argument is gemaakt door wat voor eieren, met name die geproduceerd in fabriek boerderij omstandigheden. Honing is verboden omdat Jains geloven dat het oogsten proces kan schadelijk zijn voor bijen. Uien en knoflook kunnen worden vermeden, omdat ze zijn "hot" voedingsmiddelen die seksueel verlangen toenemen kunnen. Alcohol wordt niet geconsumeerd. Aardappelen en andere wortelgewassen worden niet gegeten door sommigen vanwege de bezorgdheid over het doden van bacteriën die bestaan in de planten, evenals insecten tijdens het oogsten.

Vasten

Vele Jains geloof vasten helpt hen controle uitoefenen op andere gebieden van het leven en mensen beter kunnen helpen voldoen aan hun spirituele verantwoordelijkheden. Vasten kan ook worden beschouwd als een vorm van spirituele boetedoening, mogelijk minder eten dan normaal of elimineren van een specifieke smaak, zoals zout, bitter of zoet, voor een periode van tijd. Jain literatuur beschrijft geestelijk gerespecteerde mensen die hebben bestaan op zeer weinig voedsel voor langere tijd, volgens Dr. Shugan Jain.

Voedselbereiding

Jain religieuze overtuigingen beïnvloeden niet alleen het typen en hoeveelheden voedsel dat zijn toegestaan, maar ook hoe ze worden bereid. Jain monniken hebben van oudsher strikte regels voor voedselbereiding en individuele huishoudens nemen deze in verschillende graden. De persoon bereiden van voedsel naar verwachting hebben een bewustzijn van de behoeften van de mensen hij serveren is, moet in een positieve gemoedstoestand en moet beschikken over kennis van de voedselveiligheid. Volgens Dr. Jain, mensen zijn het dragen van schoenen kan niet eten bereiden, noch kan zwangere, zogende of menstrueren, vrouwen, kinderen of mensen die ziek zijn.


gerelateerde artikelen