Oorzaken van pijn bij het buigen van de knie na een val

October 19

Oorzaken van pijn bij het buigen van de knie na een val

Veel voorwaarden kunnen pijn veroorzaken bij het buigen van de knie na een val. Volgens de American Academy of Family Physicians, acute knie trauma, zoals een klap voor de knie tijdens een val, rekeningen voor ongeveer 1,3 miljoen noodsituatieruimte bezoeken in de Verenigde Staten elk jaar. Blunt force trauma aan de knie kan leiden tot aanzienlijke pijn, samen met verminderde pijn-vrij knie gezamenlijke actieve bereik van de beweging.

Patellofemoraal pijnsyndroom

Patellofemoraal pijnsyndroom kunnen pijn veroorzaken bij het buigen van de knie na een val. Volgens de website van sport blessure kliniek, Patellofemoraal pijnsyndroom treedt op wanneer het kraakbeen die betrekking hebben op de achterkant van de knieschijf of patella is beschadigd. In een normale, gezonde persoon helpt de articulair kraakbeen aan de achterzijde van de knieschijf de knie soepel en zonder pijn bewegen. De sport schade kliniek-website verklaart dat Patellofemoraal pijnsyndroom kunnen worden veroorzaakt door acuut letsel of langdurige blessures. Acute verwondingen, kunnen zoals een directe vallen op de knieschijf, of veroorzaken kleine tranen opruwen van het kraakbeen. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met Patellofemoraal pijnsyndroom meer pijn aan de voorzijde van de knie die erger met beweging van de knie of wanneer aflopende trappen, een slijpen of sensatie met knie buigen of strekken, tederheid wanneer de knieschijf wordt gedrukt, en een kleine hoeveelheid van de zwelling in de getroffen zone te klikken.

Ontwrichte Patella

Een ontwrichte knieschijf kan pijn veroorzaken bij het buigen van de knie na een val. De Children's Hospital Boston stelt dat een ontwrichte patella treedt op wanneer de knieschijf uit haar gebruikelijke positie op de voorzijde van de knie glijdt. De meest voorkomende oorzaken van een ontwrichte knieschijf omvatten blunt force trauma, zoals een val op de knie of een ontwikkelingstoxiciteit afwijking die leidt tot onjuiste uitlijning en tracking van de knieschijf over het bovenbeen of bovenbeensbot. In sommige gevallen, kan een familiegeschiedenis van knie-instabiliteit leiden tot ontwrichting bijdragen aan een ontwrichte patella. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met een ontwrichte knieschijf meer pijn aan de voorkant van de knie die erger met activiteit en knie buigen, zwelling en stijfheid in het getroffen gebied, een knieschijf die dia's aan de ene kant van de knie, kneuzingen, roodheid en tederheid op de site van de schade, en krakende geluiden in de knie tijdens de beweging van de knie. Volgens het Children's Hospital Boston optreden meeste knieschijf dislocaties in actieve tieners en jonge volwassenen.

Gebroken knieschijf

Een gebroken knieschijf kan pijn veroorzaken bij het buigen van de knie na een val. Volgens het Cedars-Sinai Medical Center of CSMC, kan de knieschijf breuk of breken op veel verschillende manieren, met inbegrip van een gedeeltelijke breuk, een totale breuk of een fractuur waarbij meerdere stukken van de knieschijf. CSMC stelt dat veel fracturen van de patella worden vergezeld door pees en een ligament schade, zoals stammen en de verstuikingen. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met een gebroken knieschijf meer extreme pijn in en rond de knieschijf die slechter wordt gemaakt bij buigen of strekken van de knie, zwelling in het getroffen gebied, moeite uitvoeren van een straight-leg verhogen, een waarneembare knieschijf misvorming en tederheid bij het indrukken van de knieschijf. Volgens CSMC, patella fracturen account voor ongeveer 1 procent van alle verwondingen aan het skelet. De meeste fracturen van de patella optreden bij mensen tussen de leeftijden van 20 en 50.


gerelateerde artikelen