Soorten aminozuur supplementen

May 25

Soorten aminozuur supplementen

Aminozuur supplementen zijn één van de gemeenschappelijkere supplementen voor atleten. Voorstanders beweren dat deze supplementen bijdragen kunnen tot het verbeteren van de atletische prestaties of verhogen spier massa. Aminozuur supplementen wellicht andere mogelijke gezondheidsvoordelen ook, afhankelijk van het supplement dat u kiest. Onderzoek naar de voordelen van deze supplementen is echter nog steeds voorontwerp.

Één aminozuur supplementen

Sommige aminozuren zijn beschikbaar als afzonderlijke aminozuur supplementen, met inbegrip van arginine, taurine, tyrosine, glutamine en tryptofaan. Een gemeenschappelijk dosis voor arginine is tussen 2 g en 3 g, genomen drie maal per dag, met maximaal 16 g per dag in studies te hebben zijn gebruikt. Taurine is veilig in doses van maximaal 3000 mg per dag. Tyrosine komt gewoonlijk drie keer per dag voor de maaltijd in doses tussen 500 mg en 1000 mg. is Glutamine veilig wanneer genomen in doses van 500 mg één-tot driemaal per dag. Tryptofaan moet ook met voedsel drie tot vier keer per dag worden gehouden met de totale dosis ten bedrage van 8 g à 12 g per dag.

Gemengde aminozuur supplementen

U kunt ook kopen aminozuur supplementen die een combinatie van aminozuren, met inbegrip van vertakte keten aminozuren, aminozuur cocktails, aspartates en een combinatie van lysine, arginine en ornithine bevatten. Voorstanders beweren vertakte keten aminozuren verminderen vermoeidheid en oefening prestaties verbeteren. Aminozuur cocktails helpen verhogen spier massa. Aspartates verhogen aërobe uithoudingsvermogen en lysine, arginine en ornithine verhogen de hoeveelheid menselijk groeihormoon uw lichaam produceert. Bewijs is echter tegenstrijdige met betrekking tot de voordelen van deze supplementen, volgens een artikel gepubliceerd in December 2005 in the "Journal of the International Society of Sports Nutrition."

Aanbevelingen

De eiwitten die je uit voedsel kan leveren aan al uw behoeften als je de aanbevolen 10 tot 35 procent van je calorieën uit eiwitten. Zeer actieve weerstand atleten moeten tussen 1,6 g en 1,7 g eiwit per kg en zeer actieve duursporters moeten tussen 1.2 g en 1.4 g eiwit per kg. Eiwit of aminozuur supplementen niet noodzakelijk zijn voor de meeste individuen, met inbegrip van de atleten.

Overwegingen

Aminozuur supplementen kunnen bijwerkingen veroorzaken en interactie met bepaalde medicijnen. Deze supplementen zijn niet veilig voor iedereen, dus contact op met uw arts alvorens hen te garanderen dat ze veilig voor u en voor het bepalen van de juiste dosis. Geven geen kinderen aminozuur supplementen zonder aanbeveling van een arts.


gerelateerde artikelen