Hoe schoon een wond

May 20

Wondzorg kan vaak worden gedaan zonder professionele medische zorg. De stappen van reiniging en bescherming tegen infectie zijn eenvoudig. De borden voor meer professionele hulp zijn ook gemakkelijk te zien. Of het is een schrapen, knippen of punctie wond, is het belangrijk verschillende factoren in gedachten te houden.

Zuivering

De primaire idee bij het reinigen van een wond is om vreemde stoffen uit en plaats niet vreemde stoffen in de wond. Spoelen van vuil, kiemen en bacteri├źn met cool, schoon water. Gebruik van stromend water of genieten van de wond in een bad. Gebruik een milde zeep voor de huid rondom de wond maar niet in de wond. Vergeet niet om te proberen te houden van het verdere irriterend het weefsel.

Vreemde lichamen

Als het zichtbaar vuil of andere vreemde stoffen in de wond aanwezig is, neem het uit met een pincet en spoel met isopropyl alcohol. Weerstaan met behulp van een sterkere agent zoals waterstofperoxide die kunnen beschadigen gezonde weefsel en de wond irriteren.

Bloeden

Bloeden kan wel goed, omdat het helpt flush vuil uit de wond. Als het bloeden aanhoudt, kunt u druk uitoefenen op de wond met een schoon gaas, doek of weefsel te stoppen met het bloeden. Een wond op een extremiteit boven het hart om te helpen stop bloeden ook verhogen.

Bekleding

Als een wond niet onder kleding waar het zal worden geïrriteerd door wrijven, open te laten, omdat lucht het genezingsproces helpen zal. Als onder kleding of op de handen waar het kan worden besmet, toepassing van een steriel verband en het dagelijks veranderen. Schaafwonden over een groter gebied bestrijken en houd ze vochtig met occlusieve pleisters die beschikbaar zijn op uw lokale drug store. Ze helpt snelheid genezing, houden van de vrije ruimte-kiem en wapenen tegen littekens. Antibiotische zalf is niet nodig, maar het is altijd een haalbare optie.

Wanneer kan ik hulp krijgen

Soms zijn er redenen om meer medische hulp. Als het bloeden niet stopt, de wond diep is of de randen van een wond zal niet samen blijven zelfs met steri-strips of butterfly pleisters, verdere medische hulp zoeken. Roodheid, zwelling, warmte op de wond en de aanhoudende pijn zijn alle goede redenen om een arts te zien. Met een lekke band is wond, als u nog niet gehad een tetanus shot in de afgelopen jaren, nu het tijd om een te krijgen. Mayo Clinic medewerkers stellen voor om een tetanus-booster binnen 48 uur na een punctie wond.


gerelateerde artikelen