Gezicht tekenen van bijnier moeheid

October 6

Gezicht tekenen van bijnier moeheid

De bijnieren zijn klieren in de buurt van de nieren, die diverse hormonen, met inbegrip van de geslachtshormonen en cortisol produceren. Omdat cortisol een grote rol speelt in hoe het lichaam met stress omgaat, kunnen de bijnieren worden vermoeid wanneer u onder veel stress. Aangezien de bijnieren ook zoveel andere hormonen, produceren wanneer ze vermoeid worden, ondervinden veel andere systemen van het lichaam. Wanneer al deze systemen geraakt, zijn er vaak veelbetekenende tekens die worden weergegeven op het eerste gezicht.

Donkere kringen onder de ogen

Cortisol is het hormoon dat onze "strijd of vlucht" reactie regelt. De hoeveelheid cortisol in ons lichaam fluctueert gedurende de dag, meestal wordt hoger in de ochtend en lager bij nacht. Wanneer u last van de bijnier moeheid heeft, zijn de niveaus van cortisol in je lichaam abnormaal, waardoor het moeilijk voor u om te slapen 's nachts en ontwaken in de ochtend. Mensen met bijnier moeheid zullen daarom vaak donkere kringen onder hun ogen hebben.

Donkere vlekken van huid

Wanneer de bijnieren vermoeid wordt, zal de hypofyse vaak meer van een hormoon genaamd corticotropin om te proberen te stimuleren hen om meer cortisol produceren. Overtollige corticotropin veroorzaken pigment in de huid, zodat een persoon met de bijnier moeheid soms patches van de donkere huid op zijn gezicht hebben zullen.

Haaruitval

Androgenen zijn een ander soort hormoon geproduceerd in de bijnieren. Wanneer de androgenen laag zijn, kan haaruitval opleveren, vooral bij vrouwen die geen genoeg testosteron om de gevolgen van lage androgenen.

Droge huid

Een ander hormoon geproduceerd in de bijnieren is aldosteron. Aldosteron speelt een grote rol in de niveaus van het natrium en kalium in het lichaam in evenwicht te houden. Wanneer de bijnieren niet genoeg van dit hormoon te produceren, wordt die niveaus dan onevenwichtige, die kan leiden tot uitdroging en, derhalve, droge huid. Progesteron en oestrogeen niveaus kunnen ook onregelmatig worden in gevallen van bijnier moeheid, die ook leiden kan tot droge huid.

Acne

Wanneer de niveaus van oestrogeen en progesteron onregelmatig vanwege bijnier moeheid geworden, kan acne ook opleveren, vooral als het progesterongehalte laag ten opzichte van de niveaus van oestrogeen geworden.

Overwegingen

Hoewel het bovenstaande kan tekenen van bijnier moeheid, houd er rekening mee dat veel van deze factoren kunnen ook symptomen van andere problemen in het lichaam. Het is altijd het beste om een arts te raadplegen, zodat goede proeven, zoals bloed en speeksel monsters, kunnen worden gedaan om te diagnosticeren bijnier moeheid.


gerelateerde artikelen