Voordelen van nootmuskaat zaad

October 4

Voordelen van nootmuskaat zaad

Native naar Indonesië, de Myristica fragrans fungeert als een bron van twee specerijen--zijn zaden make-up van nootmuskaat, terwijl de ruwe buitenlaag van het zaad is gemalen foelie maken. Nootmuskaat heeft lang is geroemd voor zijn medicinale voordelen, en de doordringende, kruidige aroma maakt het een welkome aanvulling op de recepten. Toevoegen van nootmuskaat zaad aan uw dieet biedt een aantal nutritionele voordelen, met inbegrip van meer vezels en minerale inname, maar consumeren teveel kan schadelijke bijwerkingen veroorzaken.

Voedingsvezels

Gebruik nootmuskaat zaad in uw keuken als een bron van voedingsvezels--een nutriënt belangrijk voor levenslang gezondheid. Fiber helpt controle zowel uw bloedcholesterol en je bloedsuikerspiegel, en na een vezel-rijk dieet vermindert het risico op chronische ziekten, met inbegrip van Type 2 diabetes en hart-en vaatziekten. Vezel ook verzacht uw ontlasting, zodat je minder kans om te lijden aan constipatie, en andere spijsverteringsstoornissen, zoals diverticular ziekte vecht. Elke 2-eetlepel portie grond nootmuskaat zaad voorziet u van 2.9 gram voedingsvezels--8 procent van de dagelijkse aanbevolen inname voor mannen en 11 procent voor vrouwen, zoals vastgesteld door het Institute of Medicine.

Koper en mangaan

Nootmuskaat zaad biedt ook voordelen voor de gezondheid door het stimuleren van uw minerale inname, vooral koper en mangaan. Beide mineralen helpen houden uw skelet sterk en Heide. Mangaan helpt u synthetiseren van geslachtshormonen, terwijl koper uw immuunsysteem verhoogt ook. Een portie grond nootmuskaat zaad bevat 0.41 milligram mangaan--23 en 18 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van mangaan voor vrouwen en mannen, respectievelijk--en 144 microgram van koper, of 16 procent van de aanbevolen dagelijkse inname.

Potentiële voordelen van de kanker-bestrijding

Nootmuskaat zaden ook huis-chemische stoffen die kanker groei kunnen bestrijden. Één studie, gepubliceerd in het "Journal van de medische vereniging van Thailand" in 2007, vond dat onbekende verbindingen in nootmuskaat konden ter bestrijding van de groei van leukemie cellen in reageerbuis studies. Een extra reageerbuis studie, gepubliceerd in het mei 2005 nummer van "Toxicologie Letters," gevonden dat nootmuskaat bevorderd hersenen kanker celdood. Vanaf September 2013, het is nog niet bekend hoe goed nootmuskaat zaad vecht kankerontwikkeling, maar het aantal anti-kanker voordelen zou kunnen bieden.

Koken Tips

Voor superieure smaak, aankoop gehele nootmuskaat zaden en rasp ze met behulp van een fijne rasp vóór elk gebruik, in plaats van aankoop van preground of geraspte nootmuskaat zaad uit de winkel. Nootmuskaat naar smaak toevoegen aan gebakken goederen--zoals pompoen of banaan muffins van hele korrels-- of Voeg het toe aan smoothies gebruiken Een mengsel van ongezoete amandelmelk, Griekse yoghurt, bevroren banaan plakjes, nootmuskaat, kaneel en gember zorgt voor een feestelijke "peperkoek" smoothie. Eventueel nootmuskaat worden gebruikt om de smaak van uw koffie.

Alles met mate

Praat met uw arts voordat u nootmuskaat als een voedingssupplement te nemen of grote hoeveelheden van het aan uw dieet toe te voegen. Myristica olie, de natuurlijke olie gevonden in nootmuskaat, bijwerkingen kunnen veroorzaken, als in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Als u symptomen van Myristica olie vergiftiging--die spijsvertering verstoren omvatten kunnen, ontwikkelt gespoeld huid, pijn op de borst, verwarring en hallucinaties--medische hulp inroepen onmiddellijk.


gerelateerde artikelen