Lijst van levensmiddelen die makkelijk te verteren voor Colitis zijn

July 6

Lijst van levensmiddelen die makkelijk te verteren voor Colitis zijn

Overzicht

Colitis is een aandoening waarbij de dikke darm is ontstoken. Er bestaan verschillende soorten colitis zoals collagene colitis en lymfatische. Het nuttigen van de juiste voedingsmiddelen zal ervoor zorgen dat uw lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft krijgt zonder verzwarende uw spijsverteringskanaal. Eet geen vette of vezelrijk voedsel; Beperk uw inname van zuivel. Dit kunnen verstoren uw spijsverteringskanaal en veroorzaken een flare-up. Een afspraak met een geregistreerde diëtist die een lijst van levensmiddelen die ten goede aan uw conditie komen zal kunt personaliseren.

Zijden en Snacks

Lijst van levensmiddelen die makkelijk te verteren voor Colitis zijn

Mild en zacht voedsel om te voorkomen dat een colitis flare-up of adequate voeding krijgen terwijl u een flare-up ondervindt altijd eten. Geniet van gewone witte rijst of instant aardappelpuree als bijgerecht voor de entree van uw diner. Appelmoes kan komt in vele soorten en smaken en een snack gemakkelijk te verteren. Bananen kunnen zijn ook gemakkelijk op uw spijsverteringskanaal en een snelle halverwege de ochtend snack.

Vlees

Lijst van levensmiddelen die makkelijk te verteren voor Colitis zijn

Hoog-vet vlees is moeilijk voor u om te verteren terwijl het lijden aan colitis. Inclusief mager vlees en vis in uw dieet, dus u kunt nog steeds de eiwitten die je lichaam nodig heeft. Genieten van kleine porties van kipfilet zonder de huid, lichte kalkoenvlees en magere delen van kalfsvlees. Maak je een sandwich op wit brood voor de lunch, en bevatten ingrediënten zoals ijsbergsla, kip en vetarme mayonaise. U kunt ook de nonfatty vis zoals tilapia, kabeljauw en schelvis verbruiken. Het vet dat u gebruikt wanneer u koken van vlees te beperken. Gebruik een koken spray om te voorkomen dat steken in plaats van vetrijke boter of olie.

Groenten en fruit

Lijst van levensmiddelen die makkelijk te verteren voor Colitis zijn

De vezel is gunstig zodra uw colitis onder controle is, volgens HealthCastle.com. Als u een flare-up ondervindt, is het nog steeds belangrijk voor u om te consumeren van groenten en fruit te krijgen voldoende inname van nutriënten. Producten in uw dieet introduceren aangezien u kunt tolereren. Aankoop ingeblikte groenten en fruit die zachter en gemakkelijker te verteren dan rauwe groenten. Selecteer een deel van je favoriete ingeblikte groenten, met inbegrip van sperziebonen, wortelen en bieten. U kunt ook selecteren uit een verscheidenheid van ingeblikte groenten zoals perziken, peren en ananas.

Koken of stomen van uw rauwe groenten zal verzachten van het vezelig weefsel en ze makkelijker te verteren. Wortelen, paprika en squash zijn allemaal heerlijk wanneer gestoomd. U kunt ook pocheren of bakken van uw hele vruchten om ervoor te zorgen dat ze zijn gemakkelijker op uw spijsverteringskanaal. Appelen en peren maken grote desserts wanneer gekookt en warm geserveerd.


gerelateerde artikelen