Wat zijn de oorzaken van chronische constipatie bij kinderen?

March 27

Wat zijn de oorzaken van chronische constipatie bij kinderen?

Veel kinderen lijden aan chronische constipatie als gevolg van dieet of leven veranderingen. Dit kan omvatten toilet opleiding of het regelmatig eten van vetrijke of suikerhoudende maaltijden en snacks. Soms hebben kinderen die sedentair zijn of ADHD hebben chronische constipatie ook. De Mayo Clinic raadt aan dat ouders contact opnemen met een kinderarts voor chronische constipatie omdat medicijnen en andere ziektes kunnen tot de voorwaarde bijdragen en moeten dienovereenkomstig worden behandeld.

Definitie

De Mayo Clinic definieert chronische constipatie bij kinderen als een gemeenschappelijke en meestal tijdelijk probleem. Dieetveranderingen en een toename van de oefening kunnen helpen bij het verplaatsen van de afvalstoffen door het lichaam van een kind gemakkelijker en sneller. Soms worden medicijnen gebruikt om de darmen leeg.

Symptomen

Kinderen die chronische constipatie zijn onregelmatig en onregelmatige stoelgang die droog of hard en vaak pijnlijke of moeilijk te elimineren. Volgens de Mayo Clinic veroorzaken chronische constipatie pijn in de buik, misselijkheid en een slechte eetlust. Veel kinderen vertonen een slecht humeur. Bloed in de ontlasting kan optreden omdat wanneer een kind stammen te gaan, het kleine bloedvaten in de opening van zijn rectum scheuren kan. De Mayo Clinic adviseert dat een kind die lijdt aan constipatie voor meer dan twee weken of heeft een koorts, werpt, bloederige ontlasting, zwelling van de maag of plotselinge gewicht verlies bij de obstipatie moet kunnen zien van een arts snel voor behandeling.

Oorzaken

Veel dingen kunnen leiden tot chronische constipatie bij kinderen. Onder deze zijn een dieet hoog in zoete traktaties zoals cookies, frisdrank of snoep of regelmatig eten van fast-food maaltijden. Indien een kind zelden uitoefent, kan de combinatie van deze twee factoren leiden tot constipatie op een regelmatige basis. Onthouden is een ander probleem jonge kinderen soms hebben. Als ze pas een darm-beweging die pijn doet, is het mogelijk dat ze bang om te gaan en houden ervan, die leiden kan tot pijn de volgende keer, zegt de Mayo Clinic. De eerste leren kinderen om onbenullige trein kan worden verstopt als ze wennen aan het houden van hun stoelgang totdat ze naar de badkamer. Tot slot, sommige medicijnen kunnen leiden tot constipatie. Een arts kan helpen ouders beoordelen of medicijnen kunnen hun kind constipatie veroorzaken.

Behandelingen

Veel kinderen voelen reliƫf met een over-the-counter vezel-supplement, die kan helpen dingen verplaatsen door het spijsverteringskanaal. Andere kinderen wellicht een laxerende of een klysma. Een vezelrijk dieet en veel van vloeistoffen en oefening kan verminderen het ontstaan van chronische constipatie bij kinderen.

Preventie

Veel preventie methoden zijn vergelijkbaar met de behandelingen. Ouders die ervoor zorgen dat hun kind is voldoende hoeveelheden vezels eten en het krijgen van veel vocht in het dieet kunnen helpen verminderen van constipatie. Regelmatige lichaamsbeweging is ook belangrijk, zowel voor de algemene gezondheid alsmede de gezondheid van het spijsverteringskanaal. Om eraan te herinneren de kinderen om te gaan kan verhinderen achterhouden, en hebben een badkamer routine kan maken kinderen voelen zich meer comfortabel over legen hun darmen. Verstrekken van gezonde, evenwichtige maaltijden op een schema kan het helpen van een kind zijn badkamer reizen regelen en bezuinigen op de chronische constipatie, zegt de gezondheid van de kinderen.


gerelateerde artikelen