Antidepressiva en eetlustremmers

September 27

Antidepressiva en eetlustremmers

Gewichtstoename is een veelvoorkomende bijwerking van antidepressiva, vandaar dat artsen vaak ook voorschrijven een eetlustremmer. Wetenschappers weten niet volledig hoe antidepressiva verhogen eten, maar de oorzaak van het probleem is dat patiƫnten voortdurend hunkeren en binge op koolhydraten, volgens Judith Wurtman, Ph.D., oprichter van Harvard University Center verlies gewicht. Raadpleeg uw arts over het nemen van antidepressiva en eetlust suppressants.

Serotonine uitgelegd

Serotonine reguleert de stemming en eetlust. Het is een neurotransmitter, een stof in de hersenen die berichten tussen zenuwcellen communiceert. Veel antidepressiva, zoals selectieve serotonine heropname remmers, tricyclische antidepressiva en monoamine-oxidase remmers, ondersteunen hersenen niveaus van serotonine door remming van de afbraak van serotonine en daarmee verbetering van de stemming. Echter, wetenschappers observeren dat antidepressiva met de serotonine vermogen interfereren kunnen voor het regelen van de eetlust.

Antidepressiva

Antidepressiva behandeling van depressie, een stemmingsstoornis gekenmerkt door aanhoudende verdriet, gevoelens van waardeloosheid, een verlies van plezierige belangen en slapeloosheid. Depressie treft ongeveer 10 procent van de volwassenen, elk jaar en tweemaal zoveel vrouwen als mannen. Selectieve serotonine heropname remmers, SSRI's, een afkorting zijn de nieuwste klasse van antidepressiva. Onderzoek door wetenschappers aan de Universiteit van Texas Medical Branch in Galveston en gepubliceerd in the "Journal of klinische psychiatrie" in 2003 verslagen die SSRI's zijn gekoppeld aan gewichtstoename die naar voren komt en blijft bestaan na een maand van de behandeling.

Eetlustremmers

Eetlust suppressants zijn medicijnen die versterken het gevoel van volheid of verminderen van uw eetlust. Er zijn een paar eetlustremmers van de FDA-goedgekeurde recept dat artsen vandaag voor gewichtsverlies voorschrijven kunnen, en deze eetlustremmers kunnen worden voorgeschreven voor maximaal 12 weken--hun effectiviteit wanes daarna. Deze medicijnen hebben bijwerkingen met de verhoogde bloeddruk en hartslag, slapeloosheid, nervositeit, duizeligheid en hoofdpijn.

Overwegingen

De hersenen neurochemie betrokken met depressie en eetlust is elk zeer complex. Er zijn geen medicijnen die FDA goedgekeurd zijn om te voorkomen dat de gewichtstoename van antidepressiva. Als u lijdt aan depressie en antidepressiva voor behandeling moet nemen, moet u nooit gewichtsverlies producten gebruiken zonder eerst uw arts te hebben geraadpleegd. Toch zijn er manieren om uw risico van gewichtstoename. Verhoging van uw lichamelijke activiteit en verminderen uw calorieverbruik van levensmiddelen, met name door het vermijden van ongezonde vetten, zoals verzadigde vetten uit vlees en zuivel- en trans-vetten uit verwerkte voedingsmiddelen. Dr. Wurtman beveelt aan dat de zin voor zwenking vandoor eetlust is door het verhogen van serotonine productie. U kunt dit doen door het eten van koolhydraten op een lege maag zonder extra eiwit of vet, met name in de avond. Onderzoek gepubliceerd in November 2007 de kwestie van de "Journal of Psychiatry en Neuroscience" wijst erop dat melk en kikkererwten kunnen helpen verhogen serotonine productie.


gerelateerde artikelen