Carnitine deficiëntie symptomen

June 5

Carnitine deficiëntie symptomen

Carnitine is een stof die is gevonden in uw hele lichaam en beschikbaar in uw dieet. Onder normale omstandigheden, echter, produceert uw lichaam alle de carnitine elke dag moet. Bepaalde medicijnen en aandoeningen, zoals angina, kunnen leiden tot laag carnitine niveaus, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Sommige individuen maken niet genoeg carnitine als gevolg van de inherente gebreken in de productie of het vervoer in de weefsels.

Een cruciale stof

Carnitine speelt een cruciale rol in het helpen van je lichaam productie van energie uit vet. Het transporteert lange-keten vetzuren in de centra van de brandstof van de cellen, waar de vetten vervolgens in brandstof omgezet worden. Uw skeletspieren en de hartspier bevatten een geconcentreerde hoeveelheid carnitine. Bij gezonde volwassenen en kinderen zorgen de lever en de nieren voor het produceren van voldoende carnitine van lysine en methionine, twee aminozuren.

Primaire Carnitine deficiëntie

Primaire carnitine deficiëntie is een genetische aandoening die voorkomt dat het lichaam de productie van energie uit bepaalde vetten. Symptomen verschijnen meestal tijdens de kindertijd of vroege kinderjaren. Deze omvatten een verzwakte en uitgebreide hart, spierzwakte, lage bloedsuikerspiegel en braken. Niet iedereen met een primaire carnitine deficiëntie vertoont symptomen, maar volgens de genetica Home. Symptomen die corresponderen met deficiëntie kunnen optreden wanneer u te lang zonder voedsel, gaat omdat het lichaam vet als brandstof tijdens periodes van vasten gebruikt.

Secundaire Carnitine deficiëntie

Metabole problemen kunnen secundaire carnitine deficiëntie veroorzaken. Dit kan gebeuren wanneer een fout in metabolisme de trajecten die nodig zijn voor carnitine blokkeert te voeren uw cellen. Hierdoor kunnen verbindingen te binden aan carnitine en het te voeren uit het lichaam. Het resultaat is een daling van de beschikbare carnitine in uw cellen en weefsels. Verhoging van de inname via de voeding of het nemen van carnitine supplementen is gunstig voor mensen met primaire en secundaire deficiëntie, volgens de Universiteit van Illinois te Chicago.

Andere oorzaken van deficiëntie

Andere soorten deficiëntie, ook geclassificeerd als secundair kunnen optreden van diarree en het nemen van bepaalde antibiotica of anti-convulsant drugs, zoals valproate. Tekort kan ook optreden van ondervoeding, met name niet krijgen voldoende lysine, methionine, folaat, ijzer, vitamine C, B-3, B-6 en B-12. Rood vlees is de rijkste bron van carnitine. Andere voedingsmiddelen die sommige carnitine bieden omvatten melk, kip en vis.


gerelateerde artikelen