Langdurig gebruik van Miralax bij kinderen

April 20

Langdurig gebruik van Miralax bij kinderen

Constipatie, gedefinieerd als drie of minder darmbewegingen per week en/of harde, droge ontlasting die moeilijk te passeren, beïnvloedt zowel volwassenen als kinderen. Het wordt beschouwd als de toonaangevende abdominale klacht onder kinderen en rekeningen voor een aanzienlijk aantal bezoeken aan de kinderarts. Als ouder kan het lastig zijn voor jou en schadelijke voor uw kinderen indien verlaten onbehandeld. Behandeling impliceert het gebruik van laxeermiddelen, die over het algemeen bestemd zijn om op korte termijn of incidenteel gebruik. Echter heeft de Miralax als behandeling voor chronische constipatie bij kinderen zijn voorgeschreven.

Achtergrond

Miralax is de merknaam voor de drug polyethyleenglycol 3350--aka PEG 3350. Een osmotische laxeermiddel, het oefent het effect door het blokkeren van het verlies van water uit de ontlasting. Het behoud van water in de resultaten van de grote darm in zachtere ontlasting, vaker stoelgang en minder inspanning bij ontlasting. Studies zoals die genoemd in de mei 2009 editie van de Canadian Family Physician tonen Miralax als een bewezen en effectieve behandeling van constipatie. Het is een korrel-vrije, reukloos, smaakloos poeder, waardoor het gemakkelijker om te maskeren haar aanwezigheid in de vloeistof. Deze kenmerken maken Miralax meer smakelijk zijn en aanvaardbaar voor kinderen, evenals een populaire behandelingsoptie voor artsen.

Veiligheid van Miralax

Volgens het artikel in Canadian Family Physicians, hebben een aantal studies aangetoond dat Miralax veilig kunnen worden gebruikt bij kinderen voor korte of lange termijn behandeling van constipatie zonder lange termijn complicaties of belangrijke klinische bijwerkingen.

In één van de studies kregen 83 kinderen het actieve ingrediënt in Miralax voor een periode variërend van 3 maanden tot twee en een half jaar. Bloodwork verzameld periodiek tijdens de studie bleek normale lab waarden voor indices die beoordeeld nierfunctie, leverfunctie en elektrolyt niveaus. Sommige deelnemers hadden hoge niveaus van leverenzymen, die later zonder blijvende nadelige gevolgen opgelost. Een andere studie die 39 deelnemers opgenomen had soortgelijke resultaten.

Leeftijd en duur van gebruik

Kinderen vanaf zo jong als 2 jarige kunnen gebruiken Miralax als een langdurige behandeling voor constipatie, maar gebruik het alleen onder direct toezicht van hun kinderarts. Het is aangetoond dat het effectief voor gebruik tot twee en een half jaar. Zodra uw kind regelmatig één tot twee stoelgang per dag ervaringen te stoppen met het gebruik ervan.

Bijwerkingen van Miralax

Vaak voorkomende bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van Miralax bij kinderen omvatten gas, opgeblazen gevoel, abdominale krampen, diarree, misselijkheid en braken. Ze zijn mild en kunnen worden beperkt met behulp van de laagste effectieve dosis voor de behandeling van uw kind constipatie. Studies toonden dat deze bijwerkingen niet naleving van de Miralax beïnvloedde, noch heeft zij het ontmoedigen van het toekomstige gebruik ervan door kinderen.

Waarschuwingen en aanbevelingen

Gebruik geen Miralax voor meer dan zeven dagen zonder eerst uw arts te hebben geraadpleegd. Chronische constipatie in uw kind moet worden beoordeeld door zijn kinderarts uit ernstige onderliggende oorzaken die meer intensieve behandeling vereisen kunnen te sluiten. Het kan ook leiden tot fecale impactie, dat is een ernstige aandoening waarbij onmiddellijke medische aandacht. Toevoegen voor betere resultaten met Miralax, gedragsveranderingen zoals toenemende wateropname, voedingsvezels--fruit, groenten en gehele korrels-- en Vermijd weerstand te bieden aan de drang om te poepen.


gerelateerde artikelen