Oefeningen ter verbetering van de spiertonus

June 1

Oefeningen ter verbetering van de spiertonus

Lage spierspanning, ook bekend als plomp baby-syndroom of hypotonie, is een ontwikkelingsstoornis die voorkomt bij baby's en kinderen, en kan leiden tot ernstige vertragingen in coördinatie, kracht en beweging. Het kan worden gecombineerd met spierzwakte, ademhaling en spraak problemen alsmede slechte reflexen. De aandoening veroorzaakt zuigelingen hebben een "rag doll" uitstraling waarin hun ledematen slap hangen en ze hebben weinig of geen hoofd controle. Soms lage spierspanning op eigen zonder behandeling kan verbeteren, maar vaak behandelingen nodig zijn.

Behandeling van de onderliggende oorzaak

Oefeningen ter verbetering van de spiertonus

Een van de eerste manieren om te beginnen met het behandelen van lage spierspanning is door de diagnose van eventuele onderliggende aandoening die de hypotonie zou kunnen veroorzaken. Voorwaarden zoals hersenverlamming, spierdystrofie, syndroom van Down, Tay - Sachs ziekte of Prader-Willi syndroom kunnen leiden tot hypotonie evenals omgevingsfactoren, trauma's en genetische aandoeningen, volgens de National Institute of Neurological Disorders en beroerte. Zodra de onderliggende aandoening wordt ontdekt, kan de behandeling beginnen. De behandeling verschilt afhankelijk van de ernst van de lage spierspanning en leeftijd van het kind of het kind heeft andere aandoeningen, zoals cerebrale parese.

Fysieke activiteit

Oefeningen ter verbetering van de spiertonus

Hebt u een kind of baby met lage spierspanning, krijgen haar verplaatsen zo veel mogelijk te helpen bouwen en Toon spieren. Of het zet uw baby op haar buik te helpen haar haar nek versterken en terug van spieren, het inschrijven van uw peuter in zwemmen lessen of het helpen van uw eerste-nivelleermachine leren voetballen, zijn oefening en fysieke activiteit belangrijk voor bestrijding hypotonie. Kies een activiteit die ze houdt en haar zonder aanmoedigen concurrentievermogen stimuleren. Aangezien uw kind een hardere tijd dan andere kinderen met bepaalde fysieke activiteiten wellicht, kan concurrentievermogen worden ontmoedigd. De Centers for Disease Control and Prevention suggereren kinderen krijgen maximaal 60 minuten lichaamsbeweging per dag. Kinderen met hypotonie kunnen vergen een verschillende mate van fysieke activiteit, dus praten met uw arts over wat het beste is voor uw kind.

Baby's activiteit

Oefeningen ter verbetering van de spiertonus

Zuigelingen en baby's met lage spierspanning wellicht sensorische stimulatie om hen kennismaken met hun lichaam en krijgen hun zenuwen en zintuigen werken te helpen. Baby's dienen te worden gebracht op hun buik gedurende langere perioden te helpen bouwen van nek en terug van de spieren. Therapie voor zuigelingen zal ook persoonsgebonden in diverse posities voor spelen om te helpen bouwen kracht en Vermijd afvlakking van de achterkant van de schedel van de ontwikkelingslanden.

Fysiotherapie

Fysiotherapie kunnen sommige kinderen met hypotonie profiteren door het omkeren van de gevolgen van de aandoening. Therapie in het algemeen richt zich op de symptomen van hypotonie en kleine spier vaardigheden kan verbeteren terwijl ook spieropbouw over het hele lichaam. Therapeuten kunt massagetechnieken en versterkende oefeningen ter verbetering van de vaardigheid van de spier. Sommige kinderen wellicht om te zien andere specialisten, zoals pediatrische Orthopedisten, neurologen, opthamologists of gastro-intestinale artsen voor optimale therapie.


gerelateerde artikelen