De beste lijn halen ratio's voor Baitcasting Reels

May 14

De beste lijn halen ratio's voor Baitcasting Reels

Elke baitcasting cilinder heeft een specifieke overbrengingsverhouding, wat zich vertaalt naar hoe vaak de spoel draait in vergelijking met het aantal keer de greep krukken. Een numerieke waarde drukt de verhouding. Bijvoorbeeld, in een 5.4:1 reel draait de spoel 5,4 keer voor elke beurt van de handgreep. Elke verhouding dient een specifieke stijl van de visserij, dat hangt af van of macht of snelheid belangrijker is.

Low-Speed ophalen

Voorwaarden waarvoor macht in plaats van snelheid, overbrengingsverhoudingen van ongeveer 4:1 goed werken. Dit geldt met name bij de bestrijding van grote vissen op zware versnelling. Om deze reden zijn veel zoutwater visserijspoelen ingesteld rond deze verhouding. Deze lagere ratio zendt veel meer koppel van de ingang naar de spoel, die de visser meer cranking macht biedt aan spier grotere en vis moeilijker te bestrijden. Als een grote vis een run voor de boot maakt, echter kan het duren aanzienlijk meer cranking inspanning te nemen verslapping en houden van een strak lijn.

Standaard ophalen

De overbrengingsverhouding van de 5.4:1 is goed voor de meerkamp visserij en wordt standaard op vele baitcasting reels. Deze verhouding heeft een relatief evenwichtig tarief van ophalen die goed voor allerlei voorwaarden van de visserij werkt. Alle 5.4:1 verhouding rollen kunnen omgaan met de lagere snelheden die leven aas vissen vereist en ook goed werken met trager bewegende krukas en stok lokaas. Op hetzelfde moment, kunnen ze omgaan de snelheden die spinner lokaas en andere sneller bewegende lokt vereisen. Deze rollen zijn snel genoeg om te voorkomen dat slappe lijn die een vis aan de haak gooien, maar nog steeds bieden genoeg kracht om de grotere vissen kan helpen.

Super snelle ophalen

Bait casting rollen met met de overbrengingsverhoudingen boven 7.1:1 worden beschouwd als super high-speed rollen. Deze rollen geven een hoog niveau van controle over de snelheid van het ophalen van een specifieke lokken. De sneller ophalen tarieven van 7.1:1 reels zijn populair in "Run en Gun" toernooi stijl Hengelsport, waar is het belangrijk om de vis naar de boot zo snel mogelijk. Deze rollen kunnen snel werken snelbewegende kunstaas, zoals spinner lokaas en zachte kunststof wormen, door het water te trekken uit de game vissen. Sneller lijn haalt op afgietsels betekent ook meer afgietsels per dag, wat zich naar meer mogelijkheden voor een staking vertaalt.


gerelateerde artikelen