Lijst van voedingsmiddelen rijk aan kalium, Calcium & vitamine C

March 27

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan kalium, Calcium & vitamine C

Voedselrijke voedingsmiddelen zijn de bouwstenen van een gezond dieet. Dergelijke levensmiddelen meestal leveren een breed scala van vitaminen, mineralen en heilzame stoffen, maar bepaalde nutriënten zelden samenleven op een hoog niveau in een levensmiddel. Hoewel het is niet moeilijk te vinden van kalium-rijk voedsel dat hoog vitamine C en calcium-rijke voedingsmiddelen die rijk aan kalium zijn, zijn weinig voedingsmiddelen uitstekende bronnen van alle drie voedingsstoffen.

Gekookte spinazie

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan kalium, Calcium & vitamine C

Spinazie verpakkingen meer nutriënten per calorie dan vrijwel ieder ander voedsel. Je krijgt bijna 30 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C en rechts ongeveer 25% elke van de dagelijkse waarden voor calcium en kalium uit een 1-cup portie gekookte spinazie, volgens de USDA National Nutrient Database. Hoewel ze lager in calcium, zijn bieten Groenen een betere bron van vitamine C en kalium – een kopje gekookte Groenen leveringen 60 procent, 37 en 16 procent van de dagelijkse waarden voor vitamine C, kalium en calcium, respectievelijk. Beide groenten, zijn echter ook natuurlijk rijk aan oxalaat, die zich bindt aan het calcium en interfereert met de absorptie.

Verse sojabonen

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan kalium, Calcium & vitamine C

Verse sojabonen zijn ook ongewoon rijk aan kalium, calcium en vitamine C. Een kopje van de gekookte groente levert ongeveer 50 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C en amper 30 procent van de dagelijkse waarden voor kalium en calcium, volgens de USDA. Gedroogde sojabonen-het soort je weken moet vóór het koken – bevatten vergelijkbare hoeveelheden kalium en calcium, maar zijn anders laag aan vitamine C. Natto, een gefermenteerde soja schotel beschikbaar hooguit gezondheidsvoedsel slaat, is met name voedselrijke – een portie 1-cup biedt iets meer dan 35 procent van de dagelijkse waarde voor kalium en bijna 40 procent elk van de dagelijkse waarden voor calcium en vitamine C.

Groentesap

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan kalium, Calcium & vitamine C

Groentesap is over het algemeen rijk aan kalium, vitamine C en – mits het product is verrijkt-calcium. Volgens de USDA National Nutrient Database biedt een 8-ounce glazen calcium verrijkte groente sap 120%, 30% en bijna 20 procent van de dagelijkse waarden voor vitamine C, calcium en kalium, respectievelijk. Ga voor het RAS zoutarm, zoals regelmatige groentesap kan pak dichtbij 500 milligram natrium per portie. Behalve het zijn iets lager in kalium, calcium-verrijkte sinaasappelsap is qua voedingswaarde vergelijkbaar-een 8-ounce glazen levert 140, 35 procent en 13 procent van de dagelijkse waarden voor vitamine C, calcium en kalium, respectievelijk.

Overwegingen

Lijst van voedingsmiddelen rijk aan kalium, Calcium & vitamine C

Een levensmiddel is rijk aan een bepaalde voedingsstof als het geeft ten minste 20 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde per portie. Dus geen voedsel bevat die ten minste 700 mg kalium, 200 milligram calcium en 12 mg vitamine C per dosering graven als een rijke bron van deze voedingsstoffen. Vele soorten gedroogde bonen, bepaalde gedroogde vruchten en sommige vers fruit, zoete aardappelen, broccoli en aardappelen leveren grote hoeveelheden kalium, calcium en vitamine C. Een grote gebakken aardappel voorziet in ongeveer 50% en 40% van de dagwaarde kalium en vitamine C, respectievelijk, maar slechts 5 procent van de dagelijkse waarde voor calcium. Allen het neemt is een klodder yoghurt, echter om te zetten van een gewone gepofte aardappel in een calcium-rijk voedsel.


gerelateerde artikelen