De voordelen van het joggen in de avond

March 30

Joggen is de favoriete wijze van uitoefening van miljoenen de hele wereld, grotendeels als gevolg van het feit dat er geen speciale apparatuur dan de juiste schoenen en kan vrijwel overal op elk moment worden gedaan. Hoewel de meeste joggers ply hun handel in de vroege ochtend of tijdens uren met daglicht, dwingen werk en andere verplichtingen vele joggers aan het hoofd de deur uit na de zon ondergaat. In veel situaties draagt dit eigenlijk bepaalde voordelen.

Verslaan van de hitte

Joggen genereert een veel warmte en het vermijden van direct zonlicht is misschien wel het grootste voordeel van het gebruik van de avond, vooral voor degenen die in tropische of subtropische klimaten wonen. Het temperatuurverschil tussen uitgevoerd tussen, zeg, 's middags en 16.00 en na 10 of 10:30 uur kan zo groot zijn als 20 graden Fahrenheit, en wanneer u na de zon ondergaat uitvoert, uw blootstelling aan schadelijke ultraviolette straling per definitie daalt tot nul.

Stress Relief

De meeste mensen accumuleren psychologische stress naarmate de dag vordert, wat met de arbeids-, binnenlandse- en andere zorgen hun collectieve tol op de psyche. Dit maakt joggen nachts een aantrekkelijke keuze. Volgens ««««de MayoClinic.com helpt oefening verlichten stress in een aantal gevestigde manieren. Het bevordert het vrijkomen van endorfine, chemische stoffen die het stimuleren van uw gevoel van welzijn; het leidt tot een meditatieve mentale toestand, wat leidt tot meer ontspanning; en het verbetert de stemming, grotendeels door het stimuleren van eigenwaarde en het verlichten van de symptomen van depressie en angst.

Bevordering van de slaap

Regelmatige lichaamsbeweging heeft aangetoond dat verbetering van de slaap op een aantal manieren. Niet alleen zal het helpen je sneller in slaap vallen, maar ook lijkt het katalyseren van diepere slaap en vermindering van het aantal keren dat je wakker tijdens de nacht; samen leiden deze regelmatige joggers en andere sporters verslag meer uitgerust gevoel gedurende de dag. Zo hebt u van tendensen richting slapeloosheid, zou nachtelijke joggen zijn iets voor u, met het voorbehoud dat u proberen moet om een paar uur tussen de tijd dat u klaar bent met uw jog en het moment dat je de zak.

Gemak

De meeste mensen met banen overdag werken, en niet iedereen heeft de kans om te passen in een jog voor werk of tijdens een lunch uur of half uur. Daarom hebben vele joggers weinig tot geen keuze maar te lopen 's nachts, als ze worden uitgevoerd op alle. Niet alleen dat, maar's Avonds bieden gemakken die overdag meestal niet, met inbegrip van minder wegverkeer en--voor degenen die liever om uit te voeren binnen--minder mensen in de rij voor een loopband in de sportschool.

Veiligheidsoverwegingen

Hoewel uitgevoerd in de avond biedt een aantal voordelen aan lopers onder bepaalde beperkingen van de levensstijl, introduceert het ook een aantal potentiële gevaren. Het is over het algemeen onverstandig kan worden uitgevoerd op wegen met een aanzienlijke hoeveelheid verkeer wanneer het is donker buiten, maar als u geen toegang trottoirs, verlichte recreatie paden of een overdekt track of loopband tot, moet u reflecterende kleding dragen op je romp, zowel voorzijde en achterzijde. Het is ook verstandig om uit te voeren met een partner, met name als u een vrouw, als dit verlaagt de kans op een slachtoffer van gewelddadige criminaliteit. Tot slot vermijden onbekend terrein of routes bekend te nemen kuilen, wortels of andere ruw terrein, als uw risico van enkel verstuikingen, watervallen en de gelijkaardige verhogingen sterk met verminderde zichtbaarheid.


gerelateerde artikelen